TROBALLA SORPRENENT

Uns arqueòlegs troben un nou Stonehenge encara més gran

L'antic monument megalític està enterrat a tres quilòmetres al nord del famós monument

Reconstrucció feta amb ordinador del nou Stonehenge.

Reconstrucció feta amb ordinador del nou Stonehenge.

1
Es llegeix en minuts

Les restes trobades d'una construcció prehistòrica a uns tres quilòmetres al nord-est de Stonehenge, al sud d'Anglaterra, estan a punt de demostrar l'existència d'una revolució religiosa durant aquesta època. 

Així ho explica el grup d'arqueòlegs que han fet aquesta nova troballa, que demostraria un enorme canvi de paradigma en la prehistòria en el terreny del culte religiós.

Fa un any, el diari anglès 'The Independent' va revelar que aquest grup d'arqueòlegs -majoritàriament britànics i austríacs- van usar un radar per descobrir un temple prehistòric al mateix lloc. Ara, després de 12 mesos d'investigació, els experts han revelat que el temple és molt més impressionant del que en un principi s'havien imaginat.

Aquests arqueòlegs creuen que aquesta troballa -unes pedres enormes enterrades sota terra- va significar, originalment, els inicis del culte al Sol.

CONSTRUÏT ABANS DEL 2.600 AC

Inicialment, abans de la construcció de Stonehenge (2.600 aC), es va construir aquest temple, que consistia en una semicircumferència de 800 metres de perímetre conformada per unes 200 pedres posades dretes de 3 metres d'altura i gairebé dos de llarg.

Notícies relacionades

"El descobriment d'aquestes pedres canvia radicalment la nostra forma d'entendre el desenvolupament del paisatge de l'època de Stonhenge", ha dit a 'The Independent' el professor de la Universitat de Bradford Vince Gaffney.

"L'enterrament de les pedres en el neolític segurament va representar un enorme canvi pel que fa als rituals socials de la societat", ha assegurat.

Temes:

Arqueologia