Una veïna de Torelló denuncia que un metge no l'ha volgut atendre en català al CAP

El doctor ha replicat a la pacient: "Aquí es parla en espanyol. Perquè som a Espanya. ¿No?"

1
Es llegeix en minuts

Sandra Vaqué, veïna de Torelló, ha fet arribar a la Plataforma per la Llengua una queixa per "l'agressió lingüística" que ha patit aquest matí al CAP d'aquesta localitat davant un metge que no l'ha volgut atendre en català. La Plataforma per la Llengua ha posat immediatament a disposició de la pacient per assessorar-la en la tramitació de la denúncia al CAP, atenent a l'obligació que té l'administració i qualsevol treballador que està contractat de respectar els drets lingüístics i garantir l'atenció tant en català com en castellà.

Notícies relacionades

La Plataforma per la Llengua considera "intolerable" aquest fet i ha sol·licitat a l'Administració que prengui les mesures necessàries perquè es compleixi l'article 6 de l'Estatut, pel qual "els poders públics de Catalunya han d'establir les mesures necessàries per facilitar l'exercici del ciutadà de poder expressar-se tant en català com en castellà, i el compliment del deure per part del ciutadà de conèixer les dues llengües".

Segons han explicat en un comunicat, "el pediatre substitut l'ha instat a parlar en castellà tan bon punt l'ha saludat. Segons els fets, el doctor en qüestió li ha replicat: "Aquí es parla en espanyol. Perquè som a Espanya. ¿No?". El doctor ha reiterat: "Dic, que això s'Espanya, ¿o potser som a Anglaterra?". Vaqué li ha respost en castellà que la nena s'expressa més bé en català i que si li permetia fer-ho amb la seva llengua materna. Però la resposta ha sigut: "Està bé, els deixo triar. O parlen en espanyol, o parlen en anglès, ¿què prefereix?".