DANIEL I FERNANDO - 'BICITAXISTES'

«Recorrem 40 km al dia i bevem quatre litres d'aigua»

«Recorrem 40 km al dia i bevem quatre litres daigua»_MEDIA_2

«Recorrem 40 km al dia i bevem quatre litres daigua»_MEDIA_2 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

Daniel Towel, britànic de 33 anys. Fernando Arfuso, argentí de 24. Treballen com a xòfers ciclistes de turistes que desitgen conèixer la ciutat d'una manera més tranquil·la. A Barcelona hi ha unes 40 màquines d'aquestes, i només dues les piloten catalans. «Els d'aquí que ho han provat han acabat marxant a fer altres feines potser no tan dures», assenyala Fernando. Treballen nou hores al dia i completen prop de 40 quilòmetres, una xifra que augmenta el cap de setmana. Pedalegen des de la part posterior del vehicle. Els clients s'asseuen sobre la doble roda davantera, sota un para-sol que a ells no els arriba. Silenci respectuós sobre el disseny, no fos cas que es fiquin en un embolic, però sorprèn que a ningú se li acudís que al conductor li hauria anat bé que la coberta s'allargués una mica. És la diferencia entre treballar a 35 o a 45 graus.

Notícies relacionades

A la part del darrere porten una petita maleta en què transporten l'aigua. «En bevem uns quatre litres al dia, i pel que fa a l'alimentació, cadascun s'arregla a la seva manera. A mi m'agraden les coses lleugeres, amanides...», explica el jove argentí. El Daniel explica que només deixen de pedalejar al gener i fins a mitjans de febrer. I que cada mes d'agost pensen que «ja seria hora de deixar-ho perquè la calor és molt dura». Però aquí estan, perquè en el fons els agrada, malgrat que, coincideixen, «aquesta calor, i sobretot la humitat, està sent insuportable».

A cada passejada pels carrers de la ciutat transporten prop de 300 quilos. Només la bicicleta ja en pesa 80, la resta l'afegeixen els dos o tres turistes. «Ahir vaig anar dues vegades a la Sagrada Família, en pujada, i va ser dur, però el més habitual és que et demanin passejades pel centre, plaça de Catalunya, passeig de Gràcia...».

Temes:

Calor