Gavà defensa el seu cap de policia local després de l'emissió de 'Ciutat morta'

Víctor Gibanel era el cap d'informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona quan es van registrar els fets

Els cinc minuts censurats del documental ’Ciutat Morta’. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Gavà ha defensat aquest dilluns la feina de l'actual cap de la policia local de la ciutat, Víctor Gibanel, després de l'emissió del documental 'Ciutat morta'.

Gibanel era el cap d'informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona i està implicat en els fets que es van registrar a la capital catalana el 2006 que narra el documental. Es va incorporar a la policia local de Gavà el gener del 2014.

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha dit que "amb les dades fins ara demostrades i jutjades, així com a partir de la informació de què disposa la institució, no es desprèn cap raó objectiva per qüestionar la tasca de Víctor Gibanel com a cap de la policia local de Gavà, una tasca que està desenvolupant amb la màxima professionalitat i confiança i que mereix una valoració altament positiva".

L'Ajuntament de Gavà considera, malgrat tot, que l'Administració de justícia hauria de valorar la possibilitat de reobrir el cas, en cas que hi hagi indicis o proves per aclarir definitivament els fets arran "dels dubtes que planteja sobre el procés" el documental.

Sense la declaració de Gibanel

Notícies relacionades

Un jutjat barceloní va ordenar que el documental s'emetés però sense els cinc minuts que mostren la declaració judicial de Gibanel, on el magistrat el convida a dimitir per haver qüestionat la seva imparcialitat, per no perjudicar l'honor de l'actual cap de la policia local de Gavà.

Aquests cinc minuts censurats també incloïen la declaració del periodista de 'La Directa' Jesús Rodríguez, un dels principals investigadors del cas, que ha assenyalat a Catalunya Ràdio que Gibanel l'ha demandat i li sol·licita 45.000 euros per les opinions que manifesta en el documental sobre la seva persona. 

Temes:

Ciutat Morta