VÀLID DES D'AQUEST DIJOUS

Avançat el permís als agents rurals per disparar a gossos salvatges

Agricultura accelera l'autorització davant el risc de nous atacs a ramats o persones

Ovelles mortes després del primer atac de gossos salvatges a Seròs.

Ovelles mortes després del primer atac de gossos salvatges a Seròs. / ACN

1
Es llegeix en minuts
EVA VISA / LLEIDA

Agricultura firmarà aquesta tarda un permís excepcional per autoritzar a partir d'aquest dijous els agents rurals que busquen la canilla de gossos salvatges de Seròs (Segrià) a disparar als animals que campen sense control. No farà falta que els membres d'aquest cos es trobin en una situació de perill sinó que si localitzen els gossos podran utilitzar l'arma de foc. Aquesta possibilitat es contempla en la llei de protecció dels animals, de l'any 2008.

Aquest anunci arriba un dia després que el Govern es donés una setmana de marge per capturar els gossos vius. Ara, expliquen fonts del Departament d'Agricultura, han decidit avançar el permís davant el risc de nous atacs a ramats o persones, i al·leguen que la situació està creant alarma social entre els veïns i els ramaders de la zona. Esperen que les tres gàbies que s'han col·locat a manera de trampa, les batudes dels agents rurals o el grup de sis caçadors autoritzats per utilitzar les seves escopetes aconsegueixin trobar els gossos assilvestrats.

Notícies relacionades

Per un altre costat, els defensors dels animals creuen que abatre els gossos hauria de ser l'última opció. "No es pot atacar un ésser tan vulnerable i condemnar-lo a la mort sense dilacions", afirma Laia Solà, de la Plataforma Animalista de les Terres de Lleida. "L'únic culpable del comportament violent que mostren és l'ésser humà que l'ha abandonat", es queixa.

El primer assalt d'aquests gossos va tenir lloc dimecres passat 5 de novembre quan, de nit, van atacar brutalment el bestiar oví d'una granja de Seròs. Dilluns a la matinada el grup caní va tornar a actuar. En total, han matat 220 ovelles, la majoria d'elles estaven a punt de criar. 

Temes:

Agents rurals