va descendir en 15 minuts

Un vicepresident de Google salta des de 41.150 metres i bat el rècord de Felix Baumgartner

L'executiu, que ho ha fet a títol personal i amb una absoluta discreció, també ha superat la marca de velocitat màxima de l'austríac

Alan Eustace bat el rècord de Felix Baumgartner saltant des de 41.150 metres. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El vicepresident de Google Alan Eustace, de 57 anys, ha saltat aquest dissabte des d'una altura de 41.150 metres i ha batut el rècord fixat fa dos anys per l'austríac Felix Baumgartnerrècord Felix Baumgartner.

Eustace ha pujat en un globus d'heli sobre el desert de Nou Mèxic (EUA) i s'ha llançat en caiguda lliure a una velocitat màxima de 1.322 quilòmetres per hora, i ha trencat la barrera del so i ha superat així també en velocitat el rècord de Baumgartner.

El executiu de Google portava un vestit pressuritzat com el dels astronautes dissenyat especialment per suportar altituds i velocitats extremes com les que ha suportat durant la caiguda lliure, abans de desplegar el paracaigudes. Eustace, que ha trigat dues hores a pujar en globus fins als 41.150 metres, ha baixat en només un quart d'hora.

AMB ABSOLUTA DISCRECIÓ

El salt, que a diferència del protagonitzat per Baumgartner el 2012 s'ha portat amb absoluta discreció i pràcticament no ha despertat atenció mediàtica, s'emmarca en un projecte de la corporació Paragon Space Development dedicat a l'exploració de l'estratosfera. Encara que Eustace és un dels vicepresidents de Google, va saltar a títol personal i l'empresa tecnològica no està involucrada en el projecte.

Notícies relacionades

El 14 d'octubre de 2012, l'esportista d'alt risc austríac Felix Baumgartner es va convertir en el primer ésser humà de trencar la velocitat del so en caiguda lliure, al saltar des d'una altura de 39.068 metres.