BUSCAVEN UN TRACTAMENT ALTERNATIU

Els pares del nen britànic amb un tumor cerebral surten de la presó

El matrimoni King ha agraït les gestions de les autoritats espanyoles i britàniques al sortir de la presó madrilenya de Soto del Real

La Fiscalia britànica ha revocat la petició d'arrest de la parella i l'Audiència Nacional espanyola n'ha ordenat la posada en llibertat immediata

Els pares del nen britànic amb un tumor cerebral surten de la presó madrilenya de Soto del Real. / AP / VÍDEO: ATLAS

Els pares del nen britànic amb un tumor cerebral surten de la presó madrilenya de Soto del Real.
Els pares pengen un vídeo explicant el perquè van decidir treure al nen de l’hospital

/

2
Es llegeix en minuts

Els pares del nen britànic de 5 anys Ashya King han abandonat aquest dimarts a la nit la presó madrilenya de Soto del Real on van ingressar dilluns passat llançant un missatge d'agraïment a les autoritats espanyoles i britàniques per les seves gestions.

Naghemeh i Brett King han abandonat la presó on eren des de dilluns --en virtut d'una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) emesa dijous passat pel Regne Unit-- després de la decisió de l'Audiència Nacional d'ordenar-ne la immediata posada en llibertat després de revocar la Fiscalia britànica --Crown Prosecution Service (CPS)-- la petició d'arrest.

A la porta de la presó madrilenya hi esperava un vehicle d'un familiar amb què viatjaran previsiblement fins a Sevilla per des d'allà anar a l'Hospital Matern Infantil de Màlaga on està ingressat des de divendres passat el seu fill de 5 anys, que té un tumor cerebral.

Davant la insistència de la premsa, el pare ha enviat un missatge d'agraïment en declaracions als nombrosos mitjans congregats a la porta de la presó tant a les autoritats espanyoles com a les britàniques per les gestions realitzades. "Gràcies per tot, gràcies a Espanya per ajudar. Thank you to England", ha dit.

Retirada de la petició d'arrest

La Fiscalia britànica ha revocat aquesta tarda la petició d'arrest contra el matrimoni per endur-se el seu fill del centre mèdic londinenc on estava ingressat --per estar en desacord amb el tractament que se li dispensava per tractar un tumor cerebral--, cosa que ha portat el jutge Fernando Andreu a arxivar el procediment.

Segons van explicar tots dos al jutge encarregat de tramitar l'euroordre, volen que el seu fill rebi un tractament alternatiu que podrien subministrar-li als Estats Units o la República Txeca. Es van desplaçar a Espanya amb el menor amb la intenció de vendre una propietat i obtenir prou ingressos per sufragar la cura del nen.

Ashya King ha estat, des de la detenció dels pares divendres passat, ingressat a l'àrea d'oncologia de l'hospital malagueny, a càrrec del seu germà Daniel, de 23 anys.

Brett i Naghemeh King, testimonis de Jehovà, es van negar durant la seva compareixença, aquest dilluns, a l'Audiència Nacional, a ser entregats a les autoritats del seu país. El jutge Moreno va dictar aleshores la seva detenció judicial durant un màxim de 72 hores, a l'espera de rebre informes sobre el seu estat de salut.

Les autoritats britàniques van dictar la recerca i captura amb l'acusació de crueltat infantil, acusació que ara es desestima "en vista de les noves proves", segons la Fiscalia britànica. L'advocat de la parella, Juan Isidro Fernández, va destacar ahir al sortir de l'Audiència Nacional que el matrimoni, que té sis fills més, "estima el nen profundament" i va avançar que els seus clients tenen la intenció d'interposar una querella criminal contra els metges britànics que el van atendre a Londres per denúncia falsa i calúmnies.

Revisió de procediments

Notícies relacionades

El primer ministre britànic, David Cameron, va saludar la decisió de la Fiscalia de retirar les acusacions i va considerar que és molt important que el nen rebi "tractament i l'amor de la seva família".

El viceprimer ministre, Nick Clegg, també va criticar la duresa amb què s'ha perseguit aquesta parella, testimonis de Jehovà i pares de set fills, mentre que gairebé 100.000 persones han signat una petició al Govern britànic perquè se suspengués el procés d'extradició. El Ministeri britànic de Sanitat està revisant els procediments que es porten a terme al Regne Unit en casos com el d'Ashya.