CRISI SANITÀRIA

Les infermeres de Libèria van a la vaga per la falta de mitjans per fer front a l'Ebola

Les auxiliars denuncien que la manca d'equips de protecció està causant més contagis i morts

Treballadors de l’hospital John Fitzgerald Kennedy de Monròvia (Libèria) es manifesten.

Treballadors de l’hospital John Fitzgerald Kennedy de Monròvia (Libèria) es manifesten. / AFP: DOMINIQUE FAGET

1
Es llegeix en minuts

Les infermeres de l'hospital John F. Kennedy de Monròvia han començat avui una vaga per exigir millors salaris i més protecció contra el virus de l'Ebola, que ja ha causat la mort d'almenys 694 persones al país.

El portaveu de les infermeres, John Togba, ha explicat que les auxiliars sanitàries no tenen l'equip necessari per protegir-se del virus, que es transmet per contacte directe amb la sang i els fluids corporals de persones o animals infectats.

Notícies relacionades

Aquestes mancances estan causant un augment del nombre de contagis i morts entre el personal sanitari del país, per la qual cosa molts d'ells es mostren reticents a tornar als seus llocs de treball davant la por de ser infectats per aquest virus,

L'hospital John F. Kennedy és un dels grans centres de tractament i aïllament per a malalts d'Ebola al país. Per això la vaga afectarà en gran mesura la lluita contra la malaltia, que ja ha causat almenys 1.552 morts a l'Àfrica Occidental, segons l'últim recompte de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Temes:

Libèria