ELS PARES SÓN TESTIMONIS DE JEHOVÀ

La policia espanyola troba el nen britànic amb un tumor cerebral

El menor, que va ser tret pels seus pares de la clínica on estava ingressat, ha estat portat a l'Hospital de Vélez-Málaga

Els pares seran interrogats aquest dilluns a l'Audiència Nacional pel jutge Ismael Moreno

Després de tres dies de recerca, la policia ha trobat la família a Màlaga. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha trobat aquest dissabte el nen britànic de 5 anys Ashya King, que dimarts passat va ser tret sense consentiment mèdic pels seus pares, tots dos testimonis de Jehovà, d'un hospital londinenc on estava ingressat per un tumor cerebral. Els pares hauran de declarar aquest dilluns a l'Audiència Nacional davant el jutge Ismael Moreno, a l'existir una ordre d'extradició per part del Regne Unit, informa Margarita Batallas

Fonts pròximes a la investigació han confirmat a EFE que va ser el personal d'un hotel a Torre del Mar on es trobava la família el que va donar avís al 091 i una patrulla policial va traslladar el nen a la Unitat Materno Infantil de l'Hospital de Vélez-Málaga.

Els pares del menor estan en dependències policials mentre que de la resta dels cinc fills, els menors s'han quedat a càrrec dels seus germans majors d'edat.

El dispositiu de recerca va començar a les 8:00 hores d'aquest matí i han participat a més de la Policia Nacional, agents de la Guàrdia Civil i de la Interpol que s'havien desplaçat a Espanya per participar en la recerca.

Connectat a una màquina amb bateria per a 12 hores

La Interpol havia informat a les forces de seguretat espanyoles que disposaven aproximadament de 12 hores per localitzar el nen, ja que aquest portava una màquina d'alimentació amb bateries que tenen autonomia per a aquest període de temps.

Notícies relacionades

Durant tota el dia els agents han estat rastrejant telèfons de familiars així com comptes de la xarxa social per a la seva localització.

Un responsable de l'hospital britànic va assenyalar a la cadena pública BBC que el nen "és un pacient de llarga durada que tenia permís per abandonar les instal·lacions sota la supervisió dels seus pares com a part de la seva rehabilitació". "Quan la seva absència es va fer massa llarga i el personal va començar a preocupar-se i, al no poder contactar amb la família, van alertar la policia", va afirmar.