a causa del virus

Mor un dels metges liberians infectats per l'Ebola tractats amb el sèrum experimental

La víctima no va poder superar la malaltia malgrat mostrar símptomes de millora aquests últims dies amb el ZMapp

1
Es llegeix en minuts

Un dels tres metges liberians infectats pel virus de l'Ebola i que eren tractats amb el sèrum experimental ZMapp ha mort, va informar aquest dilluns el Govern.

La víctima, Abraham Borbor, no pva poder superar la malaltia de la qual es va infectar quan treballava a l'hospital John F. Kennedy de Monròvia, un dels grans centres de tractament i aïllament per a malalts d'Ebola al país.

Símptomes de millora

"Ahir ell estava caminant i els metges tenien l'esperança que es  recuperaria completament", va dir el ministre d'Informació, Lewis Brown, en declaracions a l'emissora de ràdio de la Missió de les Nacions Unides a Libèria (UNMIL).

Dijous passat el viceministre de Sanitat per a Serveis de Prevenció, Tolbert Nyenswah, va assegurar que els tres pacients als quals se'ls estava subministrant aquest fàrmac havien mostrat símptomes de millora.

Notícies relacionades

El ZMapp, que mai abans havia estat provat en humans, va ser subministrat per primera vegada a dos ciutadans nord-americans contagiats a Libèria, el metge Kent Brantly i la missionera Nancy Writebol Kent Brantly Nancy Writebol, que ja van rebre l'alta mèdica després de recuperar-se de la malaltia.

Libèria va rebre el sèrum experimental després que la presidenta del país, Ellen Jonhson Sirleaf, ho sol·licités a les autoritats nord-americanes el 8 d'agost dentro dels seus esforços per combatre l'epidèmia, que ja ha causat la mort d'almenys 1.427 persones a l'Àfrica Occidental.

Temes:

Libèria