La probabilitat que el pacient del Clínic tingui Ebola és "remota, molt baixa"

És un diplomàtic d'origen senegalès que havia estat a Guinea, un dels països més afectats pel virus, del 17 al 19 d'agost

El malalt no compleix els criteris "clínics" de la malaltia però se l'ha aïllat per precaució

Els metges de l’Hospital Clínic creuen que la probabilitat que el pacient senegalès tingui Ebola és molt baixa / EFE / VÍDEO: ACN

1
Es llegeix en minuts

La probabilitat que el pacient ingressat a l'Hospital Clínic tingui Ebola és "remota, molt baixa", segons ha explicat aquesta tarda en una roda de premsa el cap del servei de malalties infeccioses, Josep Maria Gatell.

El pacient amb possible Ebola és un diplomàtic d'origen senegalès que va estar del 17 al 19 d'agost a Guinea, un dels països més afectats pel virus. Va ingressar pel seu propi peu aquest dijous a les 20 hores a l'Hospital General de l'Hospitalet, i després, de matinada, va ser traslladat a l'Hospital Clínic.

A l'espera de les anàlisis

El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha comentat que esperen tenir els resultats definitius de les anàlisis fetes al pacient al Clínic aquest dissabte a la tarda. També ha afegit que el pacient "es troba bé, estable dins de la situació" i que mai ha passat dels 38 graus de temperatura.

Mateu ha insistit que el malalt no compleix els requisits "clínics" de la malaltia, però se l'ha ingressat i aïllat per prevenció, ja que sí que compleix els criteris epidemiològics, a l'haver estat en un dels països on hi ha l'epidèmia. "Per a nosaltres no compleix tots els requisits, però sí que és la primera vegada que ens fa dubtar", ha afegit.

Habitació d'aïllament

Notícies relacionades

El pacient està ingressat en una de les tres habitacions d'aïllament de què disposa l'Hospital Clínic. És una habitació ubicada en una àrea buida del centre mèdic, i que té mesures per portar a terme un aïllament estricte, respiratori, de contacte i estàndard. A més, també està preparada per portar a terme cures intensives en aquestes condicions. 

El dia 18 d'agost, el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, deia que, en l'hipotètic cas que a Catalunya es detectés un cas d'Ebola, no s'hauria de témer res i que, en qualsevol cas, seria derivat a l'Hospital Clínic de Barcelona. Des de l'abril s'han detectat 10 possibles casos d'Ebola a Espanya, cap dels quals ha resultat finalment positiu.

Temes:

Ebola