Mor un dels nois als quals va caure part d'un balcó a Madrid

La víctima i un altre noi, que està ferit, estaven asseguts a la terrassa d'un bar

Mor un noi de 28 anys després del despreniment d’una cornisa a Madrid. / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El noi de 28 anys que va resultar ahir ferit molt greu al caure-li a sobre part del recobriment d'un balcó desprès d'un edifici del barri d'Argüelles, a Madrid, ha mort a l'Hospital Gregorio Marañón, on ahir a la nit va ingressar inconscient, han informat fonts del centre hospitalari.

La víctima estava amb un altre noi de 27 anys, i tots dos estaven asseguts a la terrassa d'un bar al madrileny barri d'Argüelles, quan al voltant de les 20.00 hores els va caure a sobre part del recobriment d'un balcó d'una vivenda situada a la vuitena planta del número 2 del carrer de Rodríguez San Pedro.

Com a conseqüència del despreniment, els Bombers de l'Ajuntament van estar treballant a l'immoble, un edifici d'oficines en què no viuen veïns, per sanejar el balcó, i aquest matí s'hi han desplaçat per fer "un reconeixement", segons ha indicat el porter de la finca.

Control

L'immoble havia passat les dues últimes Inspeccions Tècniques d'Edificis (ITE), corresponents als anys 2001 i 2011, amb resultat favorable, segons han indicat a Efe fonts de l'àrea d'Urbanisme i Vivenda de l'Ajuntament de Madrid.

Han precisat a més que les ITE han estat visades per un "agent extern", contractat per la comunitat de propietaris, després d'haver realitzat les corresponents comprovacions a l'immoble. L'Ajuntament de Madrid no ha intervingut en aquestes inspeccions, d'acord amb la normativa vigent, al resultar positives, han indicat les mateixes fonts municipals.

Notícies relacionades

El despreniment del balcó va provocar ferides lleus al jove de 27 anys, mentre el seu company va patir un traumatisme cranioencefàlic sever obert i va quedar inconscient.

Segons fonts d'Emergències de Madrid, a l'arribar al lloc del despreniment, les causes del qual es desconeixen de moment, els efectius del SAMUR-Protecció Civil van atendre el jove de 28 anys que va ser intubat i traslladat molt greu a l'Hospital Gregorio Marañón, on finalment ha mort. L'altre jove va patir una fractura oberta de la mà esquerra i va ser traslladat en estat lleu a l'Hospital Clínic.