EPIDÈMIA A L'ÀFRICA

Libèria localitza 17 malalts d'Ebola que es van escapar d'un hospital

El govern liberià busca 20 persones que van fugir després que el centre fos saquejat

1
Es llegeix en minuts

Libèria ha localitzat 17 malalts d'Ebola que van fugir fa tres dies d'un centre de quarantena situat en un suburbi de Monròvia, la capital liberiana, després que la clínica patís un saqueig per part d'un grup de residents, van informar els mitjans locals.

El ministre d'Informació liberià, Lewis Brown va confirmar que s'havien localitzat 17 persones, encara que va precisar que encara continuen desapareguts 20 pacients. Així, les autoritats liberianes continuen buscant la resta de malalts, ja que temen que puguin propagar la malaltia, que es transmet pel contacte directe amb fluids corporals.

"Aquesta gent no es va escapar intencionadament com alguns poden fer entendre", va assegurar el ministre liberià, que va explicar que els pacients van fugir presos del pànic per "mantenir-se fora de perill".

Per aconseguir matalassos

Notícies relacionades

L'assalt es va produir dissabte a la nit, quan un grup de residents de la comunitat de West Point van entrar al centre d'aïllament -que s'havia creat recentment- per aconseguir matalassos, va informar la ràdio local Veritas. Aquest saqueig va provocar la fugida de 37 pacients, que pateixen Ebola o que havien estat posats en quarantena després de presentar els símptomes de la malaltia, cosa que va generar una gran alarma a la capital liberiana davant l'alt risc de propagació del virus.

En els últims dies la malaltia s'està expandint amb més velocitat a Libèria, on ja s'han registrat 466 morts i 834 casos. Segons l'últim recompte de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), des del març passat l'epidèmia ha provocat la mort de 1.229 persones i n'ha infectat 2.240 a l'Àfrica Occidental.

Temes:

Libèria