El religiós infectat per Ebola i la monja hospitalitzada segueixen estables dins del seu estat crític

"No hi ha cap hospital obert que presti servei", inforna l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu sobre la situació a Libèria

1
Es llegeix en minuts

L'estat de salut del religiós Miguel Pajares --infectat pel virus de l'Ebola a Libèria-- i la monja Juliana Bohi es manté "estable" i no hi ha hagut variació de la seva situació clínica des del seu ingrés a l'Hospital Carles III de Madrid, segons ha informat aquest dissabte l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu (OHSJD).

Per una altra part, l'orde ha indicat que la situació actual de l'Hospital San José de Monròvia (Libèria) segueix sent "molt preocupant", ja que l'estat de salut del germà de Sant Joan de Déu Georges Combey "ha empitjorat", al donar positiu en el test d'Ebola. A més, aquest matí s'ha conegut la mort al mateix centre hospitalari de la religiosa Chantal Pascaline, que també estava contagiada pel virus.

"L'estan atenent de forma voluntària un infermer, que es troba a l'hospital, i un auxiliar d'infermeria. La germana Paciencia Melgar segueix també en situació preocupant, ha afegit l'orde en un comunicat.

Necessitat de més equips sanitaris

Notícies relacionades

El director de Juan Ciudad ONGD, José María Viadero, ha afirmat que es nega "a acceptar que l'Ebola no pot ser vençut". "Això ho dic des de la rigorositat que hem de tenir tots els que estem treballant en això. Des d'aquesta organització estem treballant a contrarellotge per enviar un equip sanitari que pugui arribar com més aviat millor a l'hospital per atendre les persones que hi ha allà", ha dit.

A més, l'orde ha volgut destacar que "s'està organitzant un altre equip sanitari que permeti reobrir l'Hospital San José de Monròvia novament, i que va haver de ser clausurat divendres passat, 1 d'agost". "Actualment no hi ha cap hospital obert que estigui prestant serveis sanitaris a la població liberiana, excepte la Unitat d'Ebola ubicada a l'Hospital ELWA, al qual s'estan derivant tots els casos d'infecció d'Ebola", ha concretat.

Temes:

Ebola