EPIDÈMIA A L'ÀFRICA

Una infermera, segona víctima mortal de l'Ebola a Nigèria

La dona havia estat en contacte amb un liberià que va entrar malalt al país i que va morir el 25 de juliol

Hospital de Lagos on va ser atesa la primera víctima mortal per l’Ebola a Nigèria.

Hospital de Lagos on va ser atesa la primera víctima mortal per l’Ebola a Nigèria. / AFP / FLORIAN PLAUCHEUR

1
Es llegeix en minuts

Una infermera s'ha convertit aquest dimecres en la segona víctima mortal de l'Ebola a Nigèria, on s'han registrat set casos de persones infectades amb el virus, segons ha informat el ministre de Sanitat del país, Onyebuchi Chukwy.

La víctima mortal havia atès un ciutadà liberià que va morir al juliol i que va ser el primer cas mortal de l'Ebola a Nigèria, ha explicat el ministre.

Les set persones malaltes pel virus a Nigèria --dues d'elles ja mortes-- han estat en contacte amb Patrick Sawyer, que treballava al Ministeri d'Economia liberià i que va viatjar a Nigèria per a una reunió de funcionaris de l'Àfrica Occidental. A Sawyer l'havia contagiat a Libèria la seva germana i quan va arribar a l'aeroport de Lagos presentava símptomes evidents de la malaltia i va ser traslladat urgentment a l'hospital d'Ikoyi, on va morir el 25 de juliol. Des d'aleshores, l'hospital està tancat i en quarantena.

Notícies relacionades

Els altres cinc malalts estan aïllats a Lagos, segons ha confirmat el ministre.

Des que va començar el brot del virus, l'Ebola ha matat gairebé 900 persones dels 1.603 casos detectats a l'Àfrica Occidental, segons l'últim balanç de l'Organització Mundial de la Salut. La resta de víctimes mortals s'han registrat a Guinea, Libèria i Sierra Leone.

Temes:

Ebola