EL PERIÓDICO encadena tres pujades consecutives d'audiència l'últim any

La capçalera del Grup Zeta, que guanya 25.000 lectors en 12 mesos, és l'únic dels grans diaris que incrementa la base de seguidors

1
Es llegeix en minuts

El bon periodisme que practicaEL PERIÓDICOté recompensa. L'últim informe de l'Estudi General de Mitjans (EGM), organisme encarregat de mesurar lesaudiències dels mitjans de comunicació, certifica per tercera vegada consecutiva l'últim any un increment del nombre delectors de la publicació diària delGrup Zeta.

La segona onada d'aquest any de l'EGM, publicada avui, atorga a aquesta capçalera un total de 633.000 lectors a tot Espanya, amb un increment de 8.000 seguidors (pujada de l'1,3%) sobre la dada anterior, facilitat a l'abril. Comparat amb el registre de fa un any (segona onada del 2012), l'avanç és de 25.000 lectors. Cap altre dels grans diaris d'informació general de pagament d'Espanya pot acreditar una evolució tan saludable com la d'EL PERIÓDICO, perquè cap altre encadena tres pujades consecutives. És més, totes les grans capçaleres han anat deixant lectors pel camí en aquest període.

El rànquing de pèrdua de lectors l'encapçala 'La Vanguardia', que cau en 42.000 seguidors sobre la dada de l'abril i que acumula un retrocés de 68.000 en un any. La segueixen 'Abc', amb 32.000 lectors menys respecte a l'abril; 'El Mundo', que s'hi deixa 20.000 lectors, i 'El País', amb una caiguda d'11.000. En canvi, EL PERIÓDICO, quart diari més llegit de tot Espanya, guanya 8.000 lectors.

Audiència total

Les dades de l'EGM per a Catalunya també aporten molt bones notícies per a aquesta capçalera, amb un guany de 2.000 lectors, cosa que situa la seva audiència en 565.000 seguidors. 'La Vanguardia', el competidor més directe, s'apunta un descens de 39.000 lectors.

Notícies relacionades

La pràctica totalitat de les publicacions del Grup Zeta tendeixen a l'alça. Pugen els diaris 'Mediterráneo', 'Aragón' i 'Extremadura', i també s'anoten avanços els setmanaris 'Tiempo', 'Cuore' i 'Interviú', i les revistes mensuals 'Cuore Stilo', 'Viajar' i 'Woman'.

L'audiència total dels diaris retrocedeix en 430.000 lectors en el període de referència, mentre que la de les revistes mensuals cau en 353.000. En canvi, les publicacions setmanals registren una pujada de 96.000 seguidors.