El jutge cita a declarar una periodista que va filmar on estava Quintana

La investigació reclama als Mossos un informe sobre les furgonetes policials durant la vaga del 14-N

Vídeo de 15MBCN.TV en què es registra suposadament un tret d’un projectil viscoelàstic per part dels Mossos a la confluència de passeig de Gràcia amb Ronda de Sant Pere el dia de la vaga general. / 15MBCN.TV

1
Es llegeix en minuts

El jutge ha citat com a testimoni una periodista que va filmar a la zona on Ester Quintana va perdre un ull durant la vaga general del 14 de novembre, perquè ratifiqui la seva declaració policial i veure la gravació.

En l'acte, el titular del Jutjat d'Instrucció 11 de Barcelona, "donada la rellevància per a la causa" de les imatges, creu que és proceden que la periodista de Gràciamon TV declari l'11 de febrer i es vegin les imatges a la zona on Quintana va patir lesions, que, segons ella, van ser degudes al tret d'una pilota de goma o projectil d'un dels policies.

El jutge també demana a la Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra un informe sobre el moviment de tres furgonetes entre les 20 i les 21 hores, i si és possible determinar la situació d'aquests vehicles en el moment de parar-se a la confluència de Gran Via i passeig de Gràcia.

Aquestes diligències s'emmarquen en la investigació que ha obert el jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona arran de la querella presentada per Ester Quintana, que assegura que va perdre l'ull al rebre l'impacte d'un projectil o pilota de goma llançat pels Mossos d'Esquadra al final de la manifestació del 14-N.

Notícies relacionades

El jutge ha ordenat aquesta diligència després d'haver demanat als Mossos d'Esquadra la identificació dels integrants de les furgonetes antiavalots desplegades a la zona on va tenir lloc el succés i d'haver citat a declarar diversos testimonis que van presenciar els fets.

Després de rectificar en dues ocasions la seva versió inicial dels fets, Interior segueix sostenint que la pèrdua de l'ull de Quintana no va poder ser deguda a un tret dels Mossos, perquè a l'hora i el lloc en què la manifestant va resultar ferida, no hi va haver cap llançament de projectils de dispersió.