EXPERIÈNCIA SOLIDÀRIA

Un videoclip de Macaco aconsegueix 20.000 euros contra el càncer infantil

El cantant va cedir la seva cançó 'Seguiremos' a l'Hospital de Sant Joan de Déu

Videoclip dels nens de l’Hospital Sant Joan de Déu i el cantant Macaco / periodico

1
Es llegeix en minuts
ÀNGELS GALLARDO / Barcelona

El videoclip que un grup denens i joves malalts de càncer atesos al servei d'oncologia de l'Hospital de Sant Joan de Déu, d'Esplugues, van gravar fa uns mesos amb el cantant Daniel Carbonell,Macaco, amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre la necessitat d'ajudar en el finançament de lainvestigació del càncer infantil, ha propiciat que el centre sanitari hagi rebut20.000 euros en donacions anònimes. Elvideoclip, que és a Youtube, ha superat en tot just dos mesos els dos milions de visites.

Notícies relacionades

No es tractava d'una campanya de donació per visió, però la crida dels nens hospitalitzats perquè la societat col·labori a finançar la investigació ha donat aquest sorprenent resultat. La iniciativa va sorgir d'unapacienthospitalitzada de 12 anys, anomenada Paula, que es va proposar fer un videoclip en què tots els nens atesos al servei d'oncologia cantessin i ballessin per mostrar als ciutadans que encara que estan malalts no perden l'esperança i l'alegria, i per promoure les donacions populars.

Els professionals i la direcció de l'hospital van donar suport a la iniciativa de Paula. L'emissora40 Principalesi la companyia discogràficaEMI van aconseguir que el cantantMacacocedís l'ús d'una de les seves cançons, titulada 'Seguiremos', per gravar el videoclip. La productora Fábrica Naranja es va encarregar del guió i de la resta de col·laboracions personals i materials que es van necessitar per fer realitat la idea.