EL DRAMA DELS DESNONAMENTS

De Guindos: "Cap família de bona fe pot quedar-se sense sostre per la crisi"

El ministre d'Economia aposta per evitar "efectes perversos" en la reforma de la norma

Guindos parla, aquest dilluns, amb la presidenta de la Comissió d’Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu.

Guindos parla, aquest dilluns, amb la presidenta de la Comissió d’Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu. / AP

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat aquest dilluns en una compareixença davant l'Eurocambra queel Govern adoptarà mesures, d'acord amb el PSOEGovern, perquè cap família "debona fe" es quedi sense sostre com a conseqüència de la crisi.

"Amb un milió de vivendes buides, el Govern i el Ministeri d'Economia, d'acord amb el principal partit de l'oposició, ha de prendre mesures perquè cap família de bona fe com a conseqüència de la crisi es quedi sense sostre", ha dit Guindos al ser preguntat sobre la crisi dels desnonaments per l'eurodiputat d'Iniciativa, Raül Romeva.

El ministre d'Economia ha ressaltat que s'han d'evitar els "efectes perversos" en la reforma de la norma sobre desnonaments però ha insistit que és "imprescindible" i "una necessitat social" que cap família de "bona fe" es quedi sense vivenda.

Guindos ha destacat també la importància que hi hagi un acord entre el PP i el PSOE sobre les mesures que han d'adoptar-se per resoldre la crisi dels desnonaments.

Notícies relacionades

"Tots com a país -el Govern, l'oposició, totes les forces socials- hem de fer un esforç perquè les famílies més vulnerables, les famílies que tenen dificultats com a conseqüència de la crisi, no es trobin en situacions impossibles com a conseqüència de la pèrdua de la vivenda", ha dit el ministre en declaracions posteriors a la premsa.

Guindos no tem represàlies de les entitats en forma d'una restricció del crèdit perquè "els primers interessats a no quedar-se amb la casa de ningú són els mateixos bancs". "Tots hem d'aportar i el sistema bancari ho fa així i ho farà així", ha assenyalat. Pel que fa al problema de les vivendes buides, el ministre d'Economia creu que la posada en marxa del banc dolent accelerarà la baixada de preus, que fins ara ha xifrat en un 25%. A més, la reforma bancària permetrà segons el seu parer que torni a fluir el crèdit hipotecari.