FINALISTES DEL PREMI CUINER DE L'ANY, CONVOCAT PEL FÒRUM GASTRONÒMIC DE GIRONA .1
Cuina tradicional i avantguardista
Quim Casellas prepara una cuina sincera i molt familiar a l'hotel Casamar de Llafranc

Cuina tradicional i avantguardista_MEDIA_1 /
Quan se li pregunta a Quim Casellas per la nominació al Cuiner de l'Any no triga ni un segon a mostrar la seva il·lusió i felicitat. Però tampoc triga ni un segon a recordar-se de la família, sense la qual el Casamar no seria avui dia una realitat.«Els premis s'acostumen a centrar en els cuiners i s'obliden de la gent de la sala. La tasca que fa la meva germana Maria és fonamental».
L'hotel i restaurant Casamar va ser el somni fet realitat de l'avi de Quim Casellas. Després d'emigrar a Suïssa va tornar a les seves arrels, va comprar la vella casa d'un sastre i va crear un petit hostal.«El suís s'ha tornat boig», deien els veïns del poble. D'això fa 55 anys i d'aquella casa només en queden els fonaments i l'esforç que han heretat els germans Casellas. Quim als fogons i Maria a la sala.
«Fem una cuina sincera, tradicional però amb un toc d'enginy en què el producte és bàsic», diu el xef.
La seva proximitat amb el Mediterrani fa que tinguin gran varietat de peix d'alta qualitat, però la riquesa de l'Empordà també li brinda carns de caça tendres, fuagràs i bolets.
Encara que el Casamar té un menú degustació, Casellas recomana que cada client es faci un menú degustació propi prenent mitges racions dels plats que prefereixin de la carta.«Així és segur que l'encertem», diu fent broma.
Notícies relacionadesUn risotto de verdures ecològiques i espardenyes o un carpaccio de vieira i pinyons garapinyats són dues de les exquisideses de l'assortiment de plats del restaurant de Llafranc.
Als 35 anys, Casellas és membre de La Cuina de l'Empordanet i de Slow Food Empordà. Explica orgullós que fa la cuina que li agrada, sense por a innovar i amb total llibertat.«Quan era més jove, durant els mesos que tancava el restaurant me n'anava a Barcelona a aprendre dels millors. Després tornava a casa carregat d'idees i de noves receptes». Ha rebut sempre el suport incondicional dels seus pares, segurament molt conscients del talent del seu fill. Ara Casellas és el pare, els seus fills encara són petits, però confessa que a vegades pensa en la continuïtat del negoci familiar.«Em faria molta il·lusió que els meus fills, o algun d'ells, continués amb el restaurant, sobretot per l'esforç que hi hem posat tots», explica.
- Investigació ¿Quantes hores has de dormir si vius a Catalunya? La Universitat de Columbia ho revela
- ESPORTS ¿Quants diners s'emportaria el Barça per guanyar la Lliga?
- Detectades obres il·legals en una reforma de Consell de Cent
- Tancada des del 2018 Barcelona estudiarà la viabilitat de reobrir la ‘platja de l’Eixample’ el 2026
- Stuani rubrica la salvació i es guanya l’estàtua a Girona
- Multimèdia | 500 dies de guerra: El poder de Putin s’esquerda en plena contraofensiva d’Ucraïna
- Com prendre’s correctament la tensió arterial a casa sense baixar a la farmàcia
- Diners públics El Govern defensa que el seu pacte amb Acciona rebaixa de 1.400 a 492 milions d’euros el cost de la privatització fallida d’ATLL
- Denúncies de l’OCU Consum investiga possibles irregularitats en la venda d’entrades per als concerts de Bad Bunny a Espanya
- Tribunals El jugador de l’Espanyol Álvaro Aguado, acusat de violació, declara davant la jutge que va ser sexe consentit