El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) espera els subscriptors d’El Periódico

Una interessant visita guiada permetrà visitar el rellotge dels flamencs i les restes d’un barco del segle XV

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) espera els subscriptors d’El Periódico

Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) conserva, estudia, documenta, divulga i exposa el patrimoni històric i la història de Barcelona des dels seus orígens fins als nostres dies. Dues grans peces emblemàtiques s’han incorporat recentment a l’exposició permanent del museu i s’han instal·lat a les dues entrades principals de la seu de la plaça del Rei.

D’una banda, hi ha el rellotge denominat dels flamencs, encarregat pel Consell de Cent, construït a Barcelona el 1576 i que va marcar les hores al campanar de la catedral fins a 1864.

L’altra peça són les restes d’un barco del segle XV, batejat pels arqueòlegs amb el nom de Barceloneta I, que va ser localitzat i excavat l’any 2008 a prop de l’estació de França i que, després d’un llarg i laboriós procés de tractaments de conservació, llueix a l’antecambra del Saló del Tinell.

Notícies relacionades

Responsables d’història, arqueologia i conservació del museu explicaran als subscriptors amb detall les vicissituds de les dues peces, els periples de les quals han sigut bastant llargs i, de vegades, agitats, així com els reptes que ha plantejat la seva museografia. La visita es farà en català.

Ompliu el formulari adjunt i participeu en el sorteig de set assistències per a dues persones el dissabte 5 de febrer a les 12.30 hores. Teniu temps per participar-hi fins al 31 de gener.