Estrenes a A-3 i Telecinco

Burda i Zelenski lluiten per la nit del Dijous Sant

La cadena d’Atresmedia ofereix la biografia d’Aenne Burda, la creadora de la revista de patrons ‘Burda Style’, i Telecinco, ‘Zelenski. Servidor del Pueblo’

Burda i Zelenski lluiten per la nit del Dijous Sant
2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Qui ha dit que la programació televisiva no és interessant per Setmana Santa? Si Telecinco donarà el ‘bombazo’ la nit del Dijous Sant amb la premonitòria sèrie ‘Zelenski. Servidor del Pueblo’, creada i protagonitzada pel president d’Ucraïna, Volodomir Zelenski, quan encara era còmic, Antena 3 ofereix, també a les deu de la nit, una minisèrie interessant alemanya: ‘Aenne Burda: una vida entre costuras’, que narra la biografia d’Aenne Burda i l’ascens en el negoci editorial d’aquesta dona que, en un món d’homes, va revolucionar la moda femenina. 

Aquesta premissa és ja per ella mateixa atractiva, però si els diem que Burda, una de les primeres dones publicistes alemanyes, que va construir el seu negoci en l’època del ‘miracle econòmic’, va ser la creadora de la revista de patrons ‘Burda’, que es va popularitzar a Espanya als anys 70, moltes ‘boomers’ –-aquelles que es van poder cosir els modelets impressionants que mostraven les models rosses i estilitzades (tot i que a elles no els quedessin tan bé i el resultat fos una mica ‘el que demanes a AliExpress i el que t’arriba’) així com les que disfrutaven somiant amb els modelets que es podrien fer si dominessin l’art de l’agulla-– sabran de la seva importància.

I és que, després de la Segona Guerra Mundial, concretament el 1950, l’hereva del negoci editorial familiar d’Offenburg va popularitzar l’‘autosastreria’, amb aquesta famosa revista amb fulls de patrons, una publicació de moda que va arribar a un gran èxit de vendes a Alemanya i a l’estranger. I, en un món editorial tan difícil, la publicació encara continua en actiu amb el nom de ‘Burda Style’, que es publica en 17 idiomes i a més de 100 països (als anys 70 eren 125 i el 1987 va ser la primera revista occidental que va arribar a l’URSS). Després de 45 anys al capdavant de l’empresa, Burda va morir el 2005 i és el seu fill Hurbert qui es fa càrrec de l’empresa.

Passatges foscos

La sèrie, que en dos capítols no eludeix els passatges més foscos de la vida de Burda, com la infidelitat del seu marit, que la va posar al capdavant de la revista, i els amants que ella va tenir a partir de llavors, va obtenir dades importants d’audiència a Alemanya, país en què va reunir més de sis milions d’espectadors.

Notícies relacionades

L’actriu i directora Katharina Wacknagel dona vida a Burda, que encapçala un repartiment en què destaquen Fritz Karl, com a marit, Franz Burda; Luise Wolfram, com a Edith Schmidt; Annika Olbrich, com a Lise Schneegass; Cornelia Gröschel, com a Evelyn Holler i Jean-Yves Berteloot, com a André Lambert, entre d’altres. La direcció va a càrrec de Francis Meletzky, el guió, és de Regine Bielefeldt i la producció, de Polyphon Pictures i Sabine Tettenborn.  

La nit del dijous hi haurà disputes pel comandament a distància a les cases.