GUIA DE VISIONAMENTS

Les sèries clau per a la setmana del 22 de desembre

El 'thriller' depressiu 'Una confesión' i la saga sencera de 'Hora de aventuras', entre els principals ganxos

at-696x442

at-696x442

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A continuació algunes sèries que, definitivament, no tindrem temps d’incloure en cap llista de les millors estrenes de l’any. I almenys aquesta gran adaptació de ‘Deu negrets’ podria ser considerada per a un hipotètic top 20. 

La Bauhaus a anàlisi

Amb ‘Bauhaus, una nueva era’, la cadena alemanya ZDF i Arte celebren el centenari de la mítica escola d’art i arquitectura, però no sense desenfundar l’esperit crític. La seva heroïna és Dörte Helm (Anna Maria Mühe), una pintora que va entrar a la Bauhaus el 1919 i va trobar un paisatge poc amable amb les dones. A la minisèrie adjudiquen a Helm una història d’amor amb Walter Gropius, encarnat per August Diehl, protagonista de l’última pel·lícula de Terrence Malick, ‘Vida oculta’. Filmin, des de dilluns, dia 23.


Quatre anys després de la seva estrena a Anglaterra, arriba a les nostres costes ‘Diez negritos’, l’enèsima però valuosa adaptació del clàssic d’Agatha Christie. La guionista Sarah Phelps, especialitzada en adaptacions de la mestra, serveix la intriga de la manera més llegible i addictiva, però el jugador més valuós és el director Craig Oliveros, que imprimeix una veritable força visual a aquest clàssic ‘qui ho va fer’. Entre el gran repartiment, Sam NeillCharles Dance o Miranda Richardson#0, estrena i marató dijous, dia 26.


Per passar-ho malament

Notícies relacionades

La tele anglesa continua subministrant històries de desaparicions que sovint... acaben malament. A ‘Una confesión’, Jeff Pope (guionista de ‘Philomena’) repassa la història real de la jove Sian O’Callaghan, desapareguda a Swindon el 2011. Martin Freeman torna a mostrar la seva faceta més dramàtica com el detectiu a càrrec de la investigació. Dirigeix Paul Andrew Williams, ja coneixedor dels terrenys de la ‘feelbad TV’: es va encarregar de la tercera temporada de ‘Broadchurch’. Movistar Seriesmanía, des de divendres, dia 27. 


’Hora de aventuras’ a tota hora

Quan, aquests dies, recordem la dècada televisiva tot just acabada, de vegades se’ns oblida la increïble explosió de l’animació (només suposadament) infantil. En aquest sentit, cal reivindicar el paper pioner de ‘Hora d’aventuras’, des de la setmana vinent disponible íntegrament a HBO. Passar tot i que sigui només mitja hora amb Finn i Jake rejoveneix l’ànima. El seu creador, Pendleton Ward, prepara ara una prometedora sèrie per a Netflix: ‘The midnight gospel’. HBO, des de divendres, dia 27.