Sanament

Salut
Mario Alonso Puig, metge: "Millorar la teva memòria és possible sense importar la teva edat"
Una rutina de senzills hàbits diaris pot contribuir a desenvolupar la nostra capacitat memorística

La memòria és una de les capacitats més valuoses que tenim. Com qualsevol altra, cuidar-la i entrenar-la partint d'uns hàbits de vida saludables són aspectes clau per aconseguir que romangui intacta per molt que passin els anys.
Malgrat que existeix la creença comuna que amb l'edat la memòria es va deteriorant, la realitat és que en molts casos no té per què. Mantenint els hàbits de vida adequats i practicant aquesta capacitat en el nostre dia a dia podem aconseguir que la nostra memòria vagi fins i tot millorant a mesura que passa el temps.
En aquest context, l'expert en desenvolupament personal Mario Alonso Puig defineix que "millorar la teva memòria és possible sense importar la teva edat", i ofereix alguns consells per evitar el seu deteriorament i aconseguir una important millora.
La memòria es pot entrenar
Puig explica que la memòria està relacionada "amb una part essencial del nostre cervell: l'hipocamp". Es tracta d'una estructura cerebral la funció de la qual està relacionada amb els processos d'aprenentatge i amb la memòria.
L'excirurgià defineix que, en ser una part del cervell, podem millorar la memòria "entrenant aquest petit òrgan amb simples hàbits diaris", el que indica que la nostra capacitat memorística depèn, en part, dels nostres hàbits i del que ens esforcem a millorar-la.
Com millorar la teva memòria
Per molt complicat que pugui semblar, per millorar la nostra memòria únicament es necessiten alguns aspectes bàsics.
Tal com exposa el doctor Mario Alonso Puig, per millorar la nostra capacitat memorística hem d'"entrenar l'hipocamp".
Notícies relacionadesPer això, comenta que hem d'adquirir alguns hàbits bàsics com "l'exercici físic, memoritzar una frase o associar conceptes" que "augmenten la capacitat del teu cervell per retenir informació". En el cas de l'exercici, destaca que "estimula la producció de BDNF, una proteïna que ajuda a crear noves connexions neuronals".
Altres senzills detalls, com "triar una frase, llegir-la amb atenció, tancar el llibre i repetir-la" o "prestar atenció quan llegeixis alguna cosa" ja porten a què la nostra memòria s'enforteixi. Mantenir aquests hàbits i repetir-los en el nostre dia a dia es traduirà en una millora de la nostra capacitat memorística a llarg termini.
- Turisme de masses Inventen platges falses per despistar els turistes a les Balears
- Pobresa a Catalunya La vida en un garatge de tres nens de l’Hospitalet: «¿Fins quan hem d’estar així?»
- Ocupació pública El Govern aprova aquest dimarts la pujada salarial del 0,5 % pendent per als funcionaris, segons CCOO i UGT
- Rellotge biològic masculí La ciència confirma que l’edat del pare és clau en el desenvolupament del fetus i la salut del nadó
- La fuga d’agost del 2024 Sallent reconeix que els Mossos no van sospesar la fugida de Puigdemont
- Salmonel·losi, la intoxicació estrella de l’estiu: riscos, símptomes i consells pràctics per evitar la infecció
- Les finances del club Radiografia de l'economia del Barça: "Hem passat de l'UCI a planta"
- Successos Mor un menor de dos anys en quedar-se tancat dins d'un cotxe a Valls
- Segons l’Institut Carles III Espanya registra 265 morts prematures atribuïbles a la calor de l’última setmana, 43 a Catalunya
- Corrupció al PSOE Els socis de Sánchez planten Feijóo i rebutgen negociar una moció de censura