Sanament

Salut
Mario Alonso Puig, metge: "Millorar la teva memòria és possible sense importar la teva edat"
Una rutina de senzills hàbits diaris pot contribuir a desenvolupar la nostra capacitat memorística

La memòria és una de les capacitats més valuoses que tenim. Com qualsevol altra, cuidar-la i entrenar-la partint d'uns hàbits de vida saludables són aspectes clau per aconseguir que romangui intacta per molt que passin els anys.
Malgrat que existeix la creença comuna que amb l'edat la memòria es va deteriorant, la realitat és que en molts casos no té per què. Mantenint els hàbits de vida adequats i practicant aquesta capacitat en el nostre dia a dia podem aconseguir que la nostra memòria vagi fins i tot millorant a mesura que passa el temps.
En aquest context, l'expert en desenvolupament personal Mario Alonso Puig defineix que "millorar la teva memòria és possible sense importar la teva edat", i ofereix alguns consells per evitar el seu deteriorament i aconseguir una important millora.
La memòria es pot entrenar
Puig explica que la memòria està relacionada "amb una part essencial del nostre cervell: l'hipocamp". Es tracta d'una estructura cerebral la funció de la qual està relacionada amb els processos d'aprenentatge i amb la memòria.
L'excirurgià defineix que, en ser una part del cervell, podem millorar la memòria "entrenant aquest petit òrgan amb simples hàbits diaris", el que indica que la nostra capacitat memorística depèn, en part, dels nostres hàbits i del que ens esforcem a millorar-la.
Com millorar la teva memòria
Per molt complicat que pugui semblar, per millorar la nostra memòria únicament es necessiten alguns aspectes bàsics.
Tal com exposa el doctor Mario Alonso Puig, per millorar la nostra capacitat memorística hem d'"entrenar l'hipocamp".
Notícies relacionadesPer això, comenta que hem d'adquirir alguns hàbits bàsics com "l'exercici físic, memoritzar una frase o associar conceptes" que "augmenten la capacitat del teu cervell per retenir informació". En el cas de l'exercici, destaca que "estimula la producció de BDNF, una proteïna que ajuda a crear noves connexions neuronals".
Altres senzills detalls, com "triar una frase, llegir-la amb atenció, tancar el llibre i repetir-la" o "prestar atenció quan llegeixis alguna cosa" ja porten a què la nostra memòria s'enforteixi. Mantenir aquests hàbits i repetir-los en el nostre dia a dia es traduirà en una millora de la nostra capacitat memorística a llarg termini.
- Educació a Catalunya Niubó avança que les proves de competències bàsiques no han anat bé: «Remuntar els resultats no serà fàcil»
- Educació Niubó: "Les proves de competències no han anat bé"
- Un pla que va impulsar el Govern Aragonès El Barça i Unió de Pagesos impugnen les zones protegides ampliades a prop de l’aeroport de Barcelona
- Baròmetre de juny Enquesta CIS: El PSOE es dispara i aconsegueix el seu màxim avantatge sobre el PP malgrat els escàndols judicials
- La nova Casa Blanca Trump eleva més la tensió amb una desfilada militar
- FUTBOL El Reial Madrid paga 63,2 milions d’euros per Franco Mastantuono, la nova joia adolescent de Sud-amèrica
- La xacra de la corrupció El soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat, la presumpta manipulació de Koldo, Ábalos i Cerdán a Catalunya
- Educació El psicòleg Álvaro Bilbao recorda les cinc preguntes que has de fer al teu fill abans que sigui tard
- UN INFORME DE L’UCO Els malnoms i paraules clau de la trama de Santos Cerdán i Ábalos: «petit», «pitbull», «barriguitas» o «tinc cafè per a tu»
- Ja hi ha 400 treballadors al Campus Hipra, que s’inaugurarà al setembre