Psicologia

Les parelles felices existeixen: això és el que fan en el seu dia a dia

La plenitud en les relacions pot arribar a construir-se

Les parelles felices existeixen: això és el que fan en el seu dia a dia

123RF

4
Es llegeix en minuts
Ángel Rull

L’amor i la felicitat en la parella són aspectes fonamentals per a una vida plena i satisfactòria. Socialment tenim una fascinació constant pel concepte de l’amor durador i les parelles felices. Moltes persones creuen que trobar una relació en la qual els dos membres siguin feliços i estiguin satisfets és una tasca gairebé impossible. Per contra, la realitat és que les parelles felices sí que existeixen i són més a prop del que podríem imaginar.

La felicitat en la parella

La felicitat en una relació de parella és un estat emocional en el qual els dos membres se senten satisfets, valorats, compresos i estimats. És important destacar que la felicitat en la parella no significa que tots dos estiguin sempre d’acord o que no enfrontin desafiaments; més aviat, es refereix a com manegen aquests desacords i desafiaments junts, enfortint el seu vincle en el procés.

Una de les bases fonamentals de la felicitat en la parella és la comunicació efectiva. La capacitat d’expressar pensaments, emocions i necessitats de manera oberta i respectuosa és clau per establir una connexió profunda i significativa. A més, la confiança i l’honestedat són pilars fonamentals en una relació feliç, ja que fomenten la seguretat emocional i la intimitat.

¿Per què creiem que la felicitat en la parella no és duradora?

Malgrat que les parelles felices existeixen, moltes persones tenen la creença errònia que la felicitat en la parella no és duradora. Aquesta percepció pot deure’s a diferents factors, com experiències prèvies de relacions insatisfactòries, la influència d’estereotips negatius en els mitjans de comunicació o la comparació amb les relacions d’altres persones a les xarxes socials.

A més, en algunes etapes de la relació, és comú experimentar una disminució en la intensitat de la passió inicial. Aquesta disminució pot interpretar-se erròniament com el final de la felicitat en la parella, quan en realitat és un procés natural i esperat. La passió inicial, caracteritzada per la novetat i l’emoció, pot evolucionar cap a una forma més profunda d’amor, en la qual la complicitat, el suport mutu i la comprensió juguen rols fonamentals.

La felicitat en la parella es pot construir

És important destacar que la felicitat en la parella no és un estat estàtic, sinó un procés continu de construcció i cura mútua. La idea que la felicitat en la parella és un resultat passiu és un mite que ha de ser rebutjat. Igual com qualsevol aspecte valuós en la vida, mantenir una relació feliç requereix esforç, compromís i dedicació per part dels dos membres.

Una de les claus per construir la felicitat en la parella és l’empatia. Posar-se al lloc de l’altre, comprendre les seves emocions i perspectives, i mostrar compassió enforteix el vincle emocional i fomenta la confiança. A més, és fonamental cultivar la gratitud i expressar apreci per les petites coses que l’altre membre aporta a la relació. La gratitud alimenta la connexió emocional i promou un ambient positiu.

¿Què fan les parelles diàriament per ser felices?

Les parelles felices existeixen i com veiem és un procés que es pot construir i consolidar amb el pas del temps. Això implica accions deliberades per fer-ho i un treball mutu.

¿Què fan les parelles felices?

1. Comunicació efectiva

Les parelles felices prenen el temps per parlar i escoltar activament el seu company. Comparteixen els seus pensaments, sentiments i somnis de manera oberta i sense judicis.

2. Mostrar apreci

Expressen gratitud i valoren els gestos amables i les contribucions de l’altre membre en la relació.

3. Demostrar afecte

Abraçades, petons i mostres d’afecte físic són importants per mantenir la connexió emocional.

4. Crear moments especials

Les parelles felices fan plans junts i creen moments de qualitat per enfortir el seu vincle emocional.

5. Respecte mutu

Es tracten amb respecte i consideració, fins i tot en moments de desacord.

6. Suport en els reptes

Hi són l’un per l’altre en moments difícils, brindant suport emocional i ànim.

7. Mantenir la individualitat

Reconeixen la importància de mantenir interessos i activitats individuals, cosa que al seu torn enforteix la relació.

8. Afrontar conflictes de manera constructiva

Resolen els desacords de manera respectuosa i busquen solucions junts.

9. Riure junts

Comparteixen moments de riure i diversió, cosa que ajuda a alleujar l’estrès i enforteix la connexió emocional.

10. Cultivar la confiança

Són honestos i confiables, cosa que crea un ambient de seguretat i proximitat.

11. Recolzar els somnis i les metes de l’altre

Encoratgen i recolzen activament els objectius personals i professionals del company.

Com veiem, les parelles felices sí que existeixen, i la seva felicitat es construeix a través d’accions diàries que fomenten la comunicació, el respecte, el suport mutu i l’empatia. La idea que la felicitat en la parella és un estat passiu o efímer és un mite que ha de ser superat. És fonamental comprendre que mantenir una relació feliç i satisfactòria requereix esforç, compromís i dedicació per part dels dos membres.

Les parelles que prioritzen la connexió emocional, expressen apreci i gratitud, i afronten els desafiaments junts tenen més possibilitats de disfrutar d’una relació duradora i feliç. És essencial abandonar les creences negatives i permetre’s creure en la possibilitat d’una felicitat compartida i enriquidora.

Notícies relacionades

A més, la felicitat en la parella és un viatge emocionant i en constant evolució, on els dos membres tenen l’oportunitat de créixer junts i descobrir una connexió profunda i significativa. La clau rau a recordar que les parelles felices no són producte de l’atzar, sinó de l’amor, l’esforç i la dedicació que tots dos estan disposats a invertir en la seva relació dia a dia.

* Ángel Rull, psicòleg.