Crítica al nou alcaldable

Dimissió en bloc al PP de Santa Coloma contra el «cop de dit» d’un regidor d’Albiol

  • La junta local dels populars colomencs renuncia com a protesta contra l’alcaldable Miguel Jurado, mà dreta de l’exalcalde Xavier García Albiol a Badalona

  • «És un atropellament que ignora la nostra feina durant els últims anys», apunta Laura Rodera, expresidenta de la junta local del PP de Santa Coloma de Gramenet

Dimissió en bloc al PP de Santa Coloma contra el «cop de dit» d’un regidor d’Albiol

ACN

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

La junta local del Partit Popular (PP) de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), actualment sense representació en el ple municipal local, ha anunciat la seva dimissió en bloc en protesta contra el recent anunci del nou candidat popular a la ciutat catalana, Miguel Jurado, actual regidor i mà dreta de l’exalcalde Xavier García Albiol a Badalona.

Els populars colomencs consideren l’elecció de Jurado un «cop de dit», comenta a aquest diari l’expresidenta de la junta Laura Rodera, que qualifica l’elecció de Jurado com un «atropellament» que «ignora la nostra feina durant els últims anys».

«Està passant també en altres ciutats com Granollers i Montmeló», diu Rodera, que ha fet pública la renúncia «per dignitat», ja que «si callem, ho continuaran fent en aquest municipi i en d’altres».

En les seves explicacions després de l’anunci de la seva candidatura, Jurado va al·ludir als «llaços familiars i personals» que l’uneixen a Santa Coloma. «Vull aprofitar la meva experiència de 16 anys al costat d’Albiol per aplicar les polítiques que han funcionat durant la seva alcaldia», va esgrimir Jurado.

Santa Coloma, el ‘laboratori’ del PP

Des del PP de Santa Coloma, però, creuen que la ciutat ha sigut el «camp de prova de l’últim mandat», afegeix Rodera. «Ho van intentar amb Carmen Torres; després van portar Antonio Gallego argumentant que podria pal·liar l’‘efecte Rufián’; i ara hi posen Jurado... Els arguments no s’aguanten», conclou Rodera.

Entre el 2011 i el 2015, Jurado va ser el regidor responsable de la Guàrdia Urbana de Badalona i el 2020, després de la dimissió d’Àlex Pastor (PSC), va assumir la regidoria de Serveis Socials. Al culminar el segon mandat d’Albiol amb una moció de censura, se’n va anar de regidor a l’oposició, on milita actualment.

Notícies relacionades

Fonts populars de Santa Coloma apunten a una pugna entre el PP Catalunya i el PP Barcelona per la candidatura de Santa Coloma. Mentre els populars catalans donaven suport a la Junta local, els barcelonins es debatien entre la preferència de Dolors Montserrat i la de Xavier García Albiol, que segons aquesta tesi hauria guanyat la pugna interna amb el resultat de Miguel Jurado com a candidat colomenc.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Santa Coloma