El principi del final

Santa Coloma fa els primers passos en la campanya de vacunació de la Covid-19

Aquest dimecres 30 es posa en marxa el protocol de vacunació a les residències d’avis

Santa Coloma fa els primers passos en la campanya de vacunació de la Covid-19
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Demà dimecres 30 de desembre es posa en marxa el protocol de vacunació de Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a les residències per a la tercera edat de Santa Coloma.

Salut ha posat en marxa aquest dimecres 30 de desembre el protocol de vacunació a les residències colomenques. «Una notícia esperançadora que no ens ha de portar a abaixar la guàrdia en el seguiment estricte de les normes sanitàries vigents», celebren amb prudència des de l’Ajuntament.

Segons expliquen des del consistori, la Delegació de Salut de la Regió Sanitària del Barcelonès Nord i Maresme va informar aquest dimarts a l’Ajuntament de l’inici de la campanya a Santa Coloma. Així, l’equip de vacunació ha començat a injectar les dosis de la vacuna de la farmacèutica nord-americana Pfizer a la Residència de Gent GranLantus-Olimpo.

Primer residents i treballadors

Des de Salut s’ha dissenyat una operació especial per poder injectar amb eficàcia les primeres dosis de la vacuna a tot Catalunya. Així, s’han creat 26 equips i s’han format 2.100 infermeres i infermers per poder injectar aquesta vacuna.

Notícies relacionades

Al llarg de tota la primera fase de la campanya de vacunació només s’immunitzarà persones grans residents i treballadores de 1.408 residències de tot Catalunya, per la qual cosa es calcula que 104.000 persones podran beneficiar-se inicialment d’aquesta vacuna.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA