Sound system

Barcelona i Santa Coloma acullen la primera Dub Academy Week

Són cinc dies consecutius d'actuacions, sessions, trobades i tallers al voltant d'aquest gènere de música

dubs-anta-coloma

dubs-anta-coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de fa anys, Barcelona és un referent de la cultura sound system. Aquest moviment, nascut la dècada dels cinquanta a Jamaica, fa referència al grup de ‘dj’ que recorrien els carrers i pobles amb una furgoneta carregada amb generadors, tocadiscos i altaveus gegants, i experimentaven amb el públic ensenyant-los nous sons.

I va ser d’aquesta experimentació que va néixer el dub, un gènere de música electrònica que consisteix fonamentalment en música creada a partir d’efectes sonors com ara ‘delays’ i ‘reverbs’ i en altres ocasions de la remescla instrumental de gravacions prèviament existents. En la música dub la manipulació d’instruments i veus està a l’ordre del dia.

Per a aquells que encara no coneguin aquest tipus de música ara tenen una gran oportunitat. Barcelona i Santa Coloma de Gramenet acullen, del’11 al 15 de setembre, la primera Dub Academy Week; cinc dies consecutius d’actuacions, sessions, trobades i tallers al voltant d’aquest gènere de música.

Representació internacional

La programació combina grups nacionals i internacionals. Al cartell hi ha una gran representació de l’escena britànica, d’aquest país vindran Adrian Sherwood (dimarts 11, Sala Razzmatazz), King Earthquake (dijous 13, Sala Razzmatazz), Word Sound & Power (dijous 13, Sala Razzmatazz) i Kibir La Amlak (junt amb el trio vocal Dawtas of Ayad) (dimecres 12, Sala Apolo).

Per la banda de França hi hauràBrain Damage (dimecres 12, Sala Apolo), amb un directe audiovisual; O.B.F., que actuarà amb Sr. Wilson, i Damé, que estarà acompanyada per Brigante Records. I, finalment, Itàlia estarà representada per Moa Anbessa (dimarts 11, Sala Razzmatazz).

Però no tot seran actuacions. D’altra banda, Rico d’O.B.F., Buri de Moa Anbessa i Chalart58 seran els productors encarregats d’impartir els tallers, que es faran a La Panchita Records. També hi haurà ‘meetings’ de sound systems. Per exemple, el divendres 14 hi haurà a la sala The Wolf el francès Jah Militant Sound System i el català Jah Life International Sound System, mentre que el dissabte 15, a Les Terrasses de Santa Coloma de Gramenet (carretera de la Roca, 5), es trobaran Arise Sound System (Girona), Afrikan Warriors Sound System (Girona), Dubstral Sound System (Tarragona) i Kusasi Sound System (Esplugues).

Notícies relacionades

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet