Exposició fotogràfica

Les localitats del Besòs reivindiquen la importància d'aquest eix fluvial

L'exposició 'Besòs 2017: un aixecament fotogràfic' és obra de Manuel Laguillo

mostrabessos

mostrabessos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els municipis de l’últim tram del riu Besòs, Montcada i Reixach, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià del Besòs, han decidit reivindicar la importància d’aquest eix fluvial amb la inauguració de l’exposició fotogràfica‘Besòs 2017: un aixecament fotogràfic’,organitzada pelConsorci del Besòs.

La mostra es divideix en dos. La primera exposició, ubicada al costat de la passarel·la del pont del Molinet, a Santa Coloma de Gramenet, i en dos punts més de la paret del marge esquerre del Parc Fluvial del Besòs, consta de 15 fotografies en blanc i negre de gran format preses a l’entorn del riu, entre Montcada i Reixac i la desembocadura. Es preveu que aquesta mostra duri un any.

La segona exposició és una recopilació més completa de les fotografies realitzades durant el 2017 al Besòs per Manuel Laguillo, fotògraf de referència per al documentalisme urbà, catedràtic de fotografia de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i protagonista de més de 40 exposicions individuals i 60 de col·lectives. Les seves obres s’exposen en museus de tot el món.

Aquesta segona exposició es podrà veure en dos espais culturals. Primer, i fins al 15 de juliol, al centre d’art Can Sisteré de Santa Coloma de Gramenet. I, posteriorment, es traslladarà a la Casa de la Vila de Montcada i Reixac (del 17 de juliol fins al 15 de setembre).

Notícies relacionades

Aquesta proposta cultural forma part de l’Agenda Besòs, integrada pels municipis de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac i Sant Adrià de Besòs. Aquesta té com a objectiu activar el curs del riu, convertir els seus murs en espais expositius i que el riu sigui un element de cohesió dels 98 barris, i gairebé 1 milió d’habitants, que fan vida a l’entorn d’aquest espai fluvial.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet