Projecte endavant

Es desencalla la transformació de l'antiga escola Miguel Hernández de Santa Coloma

El conseller de Territori i Sostenibilitat firma l'aprovació de 26 expedients urbanístics paralitzats pel 155

escola-hernandez

escola-hernandez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte per convertir l’antiga escola Miguel Hernández de Santa Coloma de Gramenet en pisos dotacionals per a persones grans continua endavant, després d’estar paralitzat durant els últims mesos. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el seu primer dia en el càrrec, ahir, va firmar l’aprovació de 26 expedients urbanístics paralitzats per l’aplicació de l’article 155.

En la majoria dels casos, es tractava d’expedients que, després de rebre l’informe favorable de la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya (CPTUC), necessitaven la firma definitiva del conseller; però des del Departament han remarcat que durant els mesos d’intervenció de la Generalitat, el Ministeri de Foment no va adoptar la resolució definitiva de cap d’aquests expedients, entre els quals hi ha l’escola Miguel Hernández.

El projecte

Segons va informar al seu dia l’Ajuntament, l’edifici, tancat des de l’any 2000, es transformarà en un bloc de48 vivendes amb serveis compartits dirigits a persones de més de 65 anys amb rendes baixes o que actualment visquin en pisos que no estan adaptats. Tots els pisos estan dissenyats sense barreres arquitectòniques o pensats per a les necessitats actuals de les persones grans i n’hi haurà cinc especialment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Notícies relacionades

El pati de l’escola serà un jardí d’ús exclusiu per a veïns i també s’hi faran una dotzena de places d’aparcament. Als baixos, a més de tenir bona part dels serveis comunitaris, s’ha reservat un espai per fer un centre de dia amb una vintena de places, que se cedirà a la Generalitat. L’Ajuntament invertirà en la remodelació 1,5 M€.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet