LA RECEPTA

Lluç amb maionesa

1
Es llegeix en minuts

Mariángeles Calvet, propietària de la parada de Peix Fresc de Platja Carme i Maria, al mercat del Poblenou, suggereix una recepta apta per l'època de tardor i perfecta per a àpats nadalencs: lluç al forn amb tomàquet i maionesa. És un plat econòmic i senzill.

INGREDIENTS

1 lluç gran

1 pot de maionesa

tomàquet fregit

oli d'oliva o mantega

sal

pebre

formatge ratllat

PREPARACIÓ

Netegeu el lluç fent un tall a la zona baixa i traient tripes, pell, cap i espines. Repartiu-lo en dos lloms i unteu-lo bé amb maionesa fins a cobrir-lo del tot.

Unteu una safata del forn amb oli d'oliva o mantega, al gust, i poseu-hi els lloms de lluç en paral·lel amb les cues en sentits oposats.

Notícies relacionades

Afegiu-hi sal i pebre i cobriu-ho amb tomàquet fregit. Escampeu el formatge ratllat per sobre i fiqueu el lluç al forn ja calent a 220 graus.

Deixeu-lo coure durant una mitja hora o fins que la salsa estigui espessa, posant atenció que no s'assequi. Serviu-ho calent.