LA RECEPTA
Lluç amb maionesa
Mariángeles Calvet, propietària de la parada de Peix Fresc de Platja Carme i Maria, al mercat del Poblenou, suggereix una recepta apta per l'època de tardor i perfecta per a àpats nadalencs: lluç al forn amb tomàquet i maionesa. És un plat econòmic i senzill.
INGREDIENTS
1 lluç gran
1 pot de maionesa
tomàquet fregit
oli d'oliva o mantega
sal
pebre
formatge ratllat
PREPARACIÓ
Netegeu el lluç fent un tall a la zona baixa i traient tripes, pell, cap i espines. Repartiu-lo en dos lloms i unteu-lo bé amb maionesa fins a cobrir-lo del tot.
Unteu una safata del forn amb oli d'oliva o mantega, al gust, i poseu-hi els lloms de lluç en paral·lel amb les cues en sentits oposats.
Notícies relacionadesAfegiu-hi sal i pebre i cobriu-ho amb tomàquet fregit. Escampeu el formatge ratllat per sobre i fiqueu el lluç al forn ja calent a 220 graus.
Deixeu-lo coure durant una mitja hora o fins que la salsa estigui espessa, posant atenció que no s'assequi. Serviu-ho calent.
- Baix Llobregat A la venda la mansió de luxe on va viure un exjugador del Barça a Gavà: espectacular i exclusiva
- Detectat un linx ibèric en llibertat a Catalunya
- Ple del Parlament Sílvia Orriols, als diputats de Junts: «Són la marca blanca d’Aliança. Benvinguts a l’extrema dreta»
- AVENÇ La IA com a aliada en el diagnòstic precoç, Tema del Diumenge
- Una llegenda blanca Cop de porta del Madrid a Modric