On Catalunya
Ruta per La Selva
La capital de comarca més dolça
Santa Coloma de Farners combina natura, gastronomia i una llarga tradició en l’elaboració de galetes i xuixos

Sant Salvador DHorta - Santa Coloma de Farners /
Si hi ha una capital de comarca a la província de Girona que sigui la més dolça, aquesta és sens dubte Santa Coloma de Farners, capital de la Selva. Natura, gastronomia i història conflueixen en un mateix territori. Es tracta d’un municipi per visitar en família, en parella o amb amics i descobrir molts dels racons que amaga i, alhora, tastar tot un seguit de productes dolços que provenen d’una llarga tradició artesana.

Fira de la ratafia de Sant Coloma de Farners /
Si volem estirar les cames tenim la possibilitat de fer-ho al llarg del parc de Sant Salvador, l’autèntic pulmó verd de la població. És un lloc que convida al relaxament, a respirar aire pur i a passejar entre fonts naturals. Es pot disfrutar de la natura en la seva màxima expressió i a l’estiu, quan les termòmetres arriben a temperatures molt altes, és un lloc ideal per refugiar-se, ja que disposa de zones amb molta ombra gràcies als grans arbres que s’alcen majestuosament. Pel que respecta a les rutes i senders, si optem pel turisme actiu, tenim moltes possibilitats: des d’un itinerari tranquil fins a una ruta amb bicicleta BTT. I per als més agosarats es pot completar la coneguda com a ruta de les 10 ermites o pujar fins al castell de Farners. Tota una experiència per disfrutar de l’autèntic i singular paisatge de la comarca de la Selva. Un altre escenari seria el de la ruta pel centre per conèixer els encants i el patrimoni de Santa Coloma. També s’ha de tenir en compte com a valor la seva variada gastronomia. Als diversos establiments de restauració que hi trobem, es pot tastar una àmplia carta de plats elaborats amb productes autèntics de la comarca. I la ratafia, feta a base d’herbes, encapçalaria el pòdium.

Galetes artesanes de santa Coloma de Farners /
Si som amants dels dolços podem dir que estem a la millor població possible. Les galetes artesanes de Santa Coloma de Farners tenen un gran reconeixement arreu. Trias és el cognom per excel·lència i ofereix l’experiència de poder descobrir la seva història i els seus processos d’elaboració, i també tastar els seus productes. El Museu Trias de les Galetes no ha de faltar en la nostra ruta i és del tot recomanable fer-hi una visita. Aquest any, a més a més, suma un nou atractiu: entrar a la Pastisseria Trias per degustar el que acaba de ser proclamat com el millor xuixo del món. Aquest és un dolç típic de la ciutat de Girona, farcit de crema i embolicat en una pasta amb sucre. I per acabar ens hem d’apuntar a la nostra agenda de visita que ens trobem en un territori on hi ha uns quants centres termals d’aigua per relaxar-nos.
- Baix Llobregat A la venda la mansió de luxe on va viure un exjugador del Barça a Gavà: espectacular i exclusiva
- Detectat un linx ibèric en llibertat a Catalunya
- Soroll La falta d’avís al 112 deixa sense multa les obres del Camp Nou fora d’horari
- Les traves de la burocràcia i la falta de mà d’obra
- Carlos Torres, president del BBVA: "On té més sentit mantenir la marca Sabadell és a Catalunya"
- Torre Baró Els Mossos investiguen un tret contra un bus de TMB a Barcelona
- Col·loqui de Prensa Ibérica Salvador Illa, a Saragossa: «Catalunya i Aragó hem de superar reticències, desacords i desconfiances»
- El 30 de maig Jordi Vilà obre un restaurant en un hotel de luxe de la Costa Brava
- Dos directius La Justícia imputa dos ex alts càrrecs del Govern d’Ayuso per les morts a les residències
- Alimentació El nutricionista Pablo Ojeda desvela la fórmula per acabar amb la inflor abdominal: "Importa més del que creus"