23 d’abril

Així serà el Sant Jordi 2022 a l’Hospitalet: firmes d’autors i altres actes

  • La ciutat celebrarà la diada amb parades de llibres i flors a la rambla de Just Oliveras

  • Més d’una vintena d’autors estaran firmant els seus exemplars a la ciutat

Així serà el Sant Jordi 2022 a l’Hospitalet: firmes d’autors i altres actes

Ayuntamiento de l'hospitalet

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

La festivitat de Sant Jordi torna amb més força que mai a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), després de dos anys marcats per la pandèmia. La diada torna així a la segona ciutat de Catalunya sense restriccions i sense mascaretes. A més, aquest any coincideixen a la ciutat la celebració de les Festes de Primavera i la commemoració d’aquest dia tan especial a Catalunya.

No serà un cap de setmana avorrit al municipi del Barcelonès; a més dels actes tradicionals del dia de Sant Jordi, que la ciutat celebrarà amb parades de llibres i flors a la rambla de Just Oliveras, els carrers s’ompliran d’actes musicals, humorístics i culturals, entre molts d’altres.

Firmes de llibres

La rambla de Just Oliveras serà la protagonista, com cada diada, d’aquesta trobada entre els llibres i la ciutadania. Hi haurà l’estand dels autors i autores de l’Hospitalet, on els escriptors i escriptores de la ciutat estaran firmant els seus llibres durant tota la jornada.

De les 11 a les 12 hores, estarà firmant Miguel Ángel Pérez Salcedo, amb el seu llibre El laberinto de los poetas, acompanyat de Matilde Marcé i Piera, amb Pagesos i exportadors a l’Hospitalet de Llobregat. Primera part 1918-1936; Nicolás Cortés Rojano, amb Cuatro esquinas poéticas; Ramon Breu Panyella, amb Les llàgrimes del dictador; Fermí Rubialta i Casas, amb Estat Català sota el franquisme (1939-1968): la lluita independentista contra el feixisme, i Tomàs Callau, amb Diccionari Biogràfic d’Estat Català.

De les 12 a les 13 hores, els rellevaran Ana Pavón, amb Mi mamá es una superheroína; Maria Sánchez López, amb Actividades educativas low cost; Mercè Vàzquez, amb Las llaves de Julia, i Berta L. Pichel Blanc, amb Poemario del deambular.

De les 13 a les 14 hores, Alister Mairon, amb Cercle Fetiller; José Ramón Germà Lluch, amb Vencer al gran mal: una vida contra el cáncer; Elías Gorostiaga, amb Derbi; Jesús A. Vila, amb Cèsar contra Lucullus: el fracàs d’una estratègia cultural d’esquerres a l’Hospitalet de Llobregat (1970-1974), i David Vázquez, amb La mirada horizontal.

De les 14 a les 15 hores, David Castells Quintana, amb La esquiva búsqueda de la prosperidad; Jordi Policarp Gallart, amb Santa innocència!; Juan Jiménez, amb Del pueblo a la ciudad. Del campo a la industria, i Ramon Gausachs, amb Crònica d’Otger Cataló (la llegenda de l’origen de Catalunya).

De les 16 a les 17 hores, Ricard Martí Morales, amb Escrits de guerra. Cartes i targetes postals a l’Hospitalet de Llobregat durant la guerra civil de 1936-1939; Ana de Lacalle, amb El mal que nos hacemos; Estrella Ambrojo, amb Cádiz, i Anna Vilar, amb L’aleteig de la papallona.

De les 17 a les 18 hores, Víctor Oliva Jimeno, amb El camino eterno de la curación i de la prosperidad; Diego Prado, amb Summertime Blues; Enric Roldán, amb Ben (nou) vingut, i Joan Camós amb Quaderns d’Estudi 33. Jaume Botey i Vallès. El pensament i l’acció educativa i cívica d’un activista social.

De les 18 a les 19 hores, Vanessa Requena Fernández, amb No me apetece leer; Tania Carrillo, amb Es la tu vida. ¡Créala!; Cinthya Maldonado, amb La iridiscencia del Colibrí; Javier Hernández i Damián Campanario Hernández, amb Marcados, i Damián, amb el seu altre llibre, Perdidos en el futuro.

I per acabar la jornada, de les 19 a les 20 hores, Ambrosio Gallego, amb Salidas de emergencia; Pepe Gutiérrez, amb Retratos en rojo y negro; Josep Oriol Vaca i Kirchner, amb Poemes de doble amor; Jordi Serrallonga, amb Animals invisibles: mite, vida i extinció, i Ramón Ballesteros Maldonado, amb La Leyenda de Menoïch.

Els autors de l’Hospitalet no seran els únics que firmaran els seus exemplars a la rambla; a la parada de la llibreria Abacus, de les 12 a les 13 hores, hi haurà Jesús Vila; de les 17 a les 18 hores, Alejandro Camaño, i durant tot el dia hi haurà Alba López.

Tradicions, actes culturals i musicals

Durant la jornada s’organitza el Fabulari, una cavalcada que reuneix diferents figures mitològiques, com ara dracs, amb referència a la llegenda de Sant Jordi, que recorrerà el centre de la ciutat des de la plaça de l’Ajuntament. A la nit, no hi faltaran els diables infantils, que faran acte de presència amb la seva tradicional representació del correfoc.

De les 11 a les 14 hores, el parc de les Planes es convertirà per un dia en el Parc de la Ciència, amb tallers, demostracions, xerrades temàtiques, espectacles d’humor, màgia i espais lúdics amb jocs, tot distribuït en diferents zones del parc. Un dels espais serà Ciència L’H, on es donaran a conèixer els projectes i les persones que fan recerca, divulgació o formació a la ciutat.

Notícies relacionades

La música arribarà el dia 23, emmarcat per les Festes de Primavera, al parc de la Remunta, i és que a la nit Secundaria, Veintiuno i Rayden seran a l’escenari per presentar en directe els seus últims treballs.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO