El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Cultura local

Les Festes de Primavera de l’Hospitalet 2022 s’estenen pels barris de la ciutat

  • Per la seva banda, La Farga, el parc de la Remunta i els jardins de Can Sumarro seran l’escenari de la música en directe

  • Aquest any, les festes coincideixen amb el dia de Sant Jordi, que la ciutat celebrarà amb els tradicionals llocs de llibres i flors a la rambla de Just Oliveras

Les Festes de Primavera de l’Hospitalet 2022 s’estenen pels barris de la ciutat

EFE / MONCHO FUENTES

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les Festes de Primavera de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) d’aquest 2022 s’estenen pels barris de la ciutat amb propostes lúdiques per a tota mena de públic i, molt especialment, per al públic familiar. El divendres 22 d’abril, de 9 a 19 hores, les entitats dels districtes IV i V confeccionaran una alfombra floral a la plaça d’Eivissa, recuperant així una activitat que feia anys que no es realitzava.

Aquell mateix dia, de 17.30 a 22 hores, les Festes de Primavera es mouran a ritme de música de carrer amb el ‘Meeec!’, que concentra una sèrie de bandes que actuaran al parc de la Torrassa.

El dissabte, 23 d’abril, d’11 a 14 hores, el parc de les Planes es convertirà per un dia en el Parc de la Ciència, amb tallers, demostracions i xerrades temàtiques, espectacles d’humor, màgia, espais lúdics amb jocs, tot distribuït en diferents zones del parc. Un dels espais serà ‘Ciència L’H’, on es donaran a conèixer els projectes i les persones que realitzen investigació, divulgació o formació a la ciutat.

El diumenge 24 d’abril, a Santa Eulàlia, les titelles ocuparan durant tot el dia la plaça de Maria Artigal per convertir-la en un jardí on des dels més petits (de 0 a 3 anys) fins a un públic més adult trobaran funcions i tallers de titelles. El mateix dia, el parc de Bellvitge acull, d’11 a 14 hores, el ‘Parc de les Meravelles’, un programa que explicarà amb: funambulistes, dracs, gegants, motoristes musicals, un laberint i moltes activitats festives més, sorprenents i espectaculars, dirigides al públic familiar.

La música de les festes

Per la seva part, La Farga, el parc de la Remunta i els jardins de Can Sumarro seran l’escenari de la música en directe. La Farga acollirà actuacions de dos dels artistes amb més repercussió del moment: Tanxugueiras (el divendres 22, a les 22 h), que han revolucionat la música tradicional i s’han convertit en un veritable fenomen en els últims mesos; i el gadità Juanito Makandé (el dissabte 23, a les 21.30 h), que cançó a cançó, poema a poema, s’ha guanyat el reconeixement del públic i de la premsa com un dels artistes més singulars de l’escena independent.

Els concerts al parc de la Remunta seran els dies 22 i 23 d’abril a partir de les 20.45 h. El divendres 22 és el torn de Pantocrator, Mujeres i Joe Crepúsculo. I el dissabte 23 els protagonistes seran Secundaria, Veintiuno i Rayden. El diumenge 24 d’abril, a les 12 h, hi haurà un concert familiar amb Los Diablos.

Com cada any, la ‘Primavera in black’ pren els jardins de Can Sumarro amb propostes de petit format de jazz i blues amb Atenea Carter & Captain’s Brotherhood, Sweet Marta & The Blues Shakers (el divendres 22 d’abril, a partir de les 20 hores), i Joe Psalmist & Gospel Train Quartet, Karol Green i Big Yuyu (el dissabte 23, a partir de les 20 hores). El diumenge 24, a partir de les 12.30 h, tindrem tota una jornada musical amb pícnic blues i actuacions de Martín Burguez Trío, Richard White & Viktor Sytnik, Premi Big Bill Broonzy i Quique Gómez & Kid Andersen Band.

Monòlegs d’humor i teatre

El divendres 22 i el dissabte 23 ens esperen els monòlegs d’humor a L’Oncle Jack, El Viejo Piano, Kfè Olé, Mizuwari Cocktail Bar i The Void, amb David Sas Raúl i Alcaraz; Irene Meneguzzi i Jessika Rojano; Angeles Trejo & Ricardo Reyes i Edu Mutante; Sergio Picon i Romina Cocca, i Mery Lee & Aitor Urbano i Sil Castro.

El Centre Comercial La Farga acollirà dijous, 21 d’abril, les càpsules de teatre amb diferents propostes. Així, en petits grups de 20 espectadors, es podrà disfrutar de quatre espectacles de 15 minuts.

Les Festes i Sant Jordi

Les Festes de Primavera arriben a l’Hospitalet del 21 al 24 d’abril, amb un programa que després de dos anys complicats recupera el seu format tradicional, entorn de la música i les arts escèniques, la cultura popular i tradicional i les activitats dirigides al públic familiar. El poeta i novel·lista Benjamín Prado serà l’encarregat de realitzar el pregó que donarà el tret de sortida a les Festes, el dijous 21 d’abril, a les 20 hores, des del balcó de l’ajuntament. A continuació vindrà el Toc d’inici, amb l’exhibició dels grups i la imatgeria festiva de la ciutat a la plaça de l’ajuntament.

Aquest any, les festes coincideixen amb el dia de Sant Jordi, que la ciutat celebrarà amb els tradicionals llocs de llibres i flors a la rambla de Just Oliveras. A l’estand de les Biblioteques, durant tot el dia, els autors i autores de l’Hospitalet firmaran exemplars dels seus llibres. A més, a partir de les 11 hores se celebrarà la Trobada de Cavallers, Dracs i Princeses, amb diversos espectacles al jardí de la Biblioteca Can Sumarro, al barri del Centre.

Notícies relacionades

Aquest mateix dia tindrà lloc el Fabulari, la concentració de grups, dracs, gegants i bestiari a la plaça de l’ajuntament. La cavalcada mitològica tindrà la sortida i l’arribada a la plaça de l’Ajuntament, i recorrerà diferents carrers del barri del Centre. Més tard, a la nit, aquesta mateixa plaça acollirà la Nit de foc infantil, una activitat amb els petits diables i diables de l’Hospitalet.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO