Amb Dausà i Macaco

El ‘fenomen d’Eufòria’, protagonista del festival familiar Petits Camaleons

El ‘fenomen d’Eufòria’, protagonista del festival familiar Petits Camaleons
2
Es llegeix en minuts

La 12a edició del festival familiar Petits Camaleons tindrà un cartell marcat per referents del «fenomen» del programa de TV3 Eufòria.

La cita, que se celebrarà del 29 de setembre a l’1 d’octubre a nou escenaris que es repartiran per Sant Cugat del Vallès, integrarà el cantant Lildami, que fa de jutge del ‘talent show’’, i Triquell, concursant de la primera edició. El cartell es completa amb Joan Dausà, Doctor Prats, Macaco, Suu i Gertrudis, entre d’altres.

En total se celebraran 73 concerts amb 29 artistes en tres dies, que pretenen acostar la «bona música» als nens, segons ha destacat aquest dimarts l’organització. De nou, la programació és paritària, una tendència que en les últimes edicions s’ha anat consolidant.

El tret de sortida, com és tradició, serà el dia 29 amb «la gran festa dels pares i mares», assegura el director artístic del Petits Camaleons, Albert Puig.

La cita estarà protagonitzada per les actuacions de Joan Dausà a les places Victòria dels Àngels i de Marta Rius en la d’Octavià.

Dausà, «que està vivint el seu moment», repetirà l’endemà al Teatre Auditori, escenari per on també desfilaran Suu i Macaco.

Diumenge serà el torn de Lildami i Triquell. El de Terrassa serà la tercera vegada que actua al festival: «L’hem donat a conèixer, i ara que té aquest poder mediàtic volem aprofitar-lo», ha dit Puig en roda de premsa aquest dimarts. Triquell, per la seva banda, s’estrenarà en la cita amb el seu primer disc sota el braç.

Doctor Prats també actuarà el dia 30 al teatre auditori: «Teníem molt clar que havíem de venir, són pràcticament uns residents nostres», ha afirmat Puig.

Els altres punts de concerts seran l’Aula Magna, la carpa Torreblanca, l’Escenari la Pua, el Pati Obra Social La Caixa, escenaris per a Bebès 1 i Nadons 2, la plaça d’Octavià i la carpa Arberòtum, on tocarà, un altre dels reclams del programa, Gertrudis.

El director artístic ha precisat que hi haurà de nou concerts per a nadons de 0 a 3 anys, així com l’organització d’activitats paral·leles. Per exemple, «un dels clàssics», va indicar, seran les rodes de premsa en les quals els més petits poden formular preguntes als artistes i la zona de firmes, entre altres propostes.

Elaboració «complexa» del programa

Puig ha posat en relleu que els Petits Camaleons «continuï ben viu», després d’haver patit els efectes de la covid i «ara els de la guerra a Ucraïna». Per tot això, «ha resultat complicat» elaborar el cartell. Puig ha sigut especialment crític amb l’augment de les seves exclusivitats.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia de Cultura en funcions, Esther Madrona, va agrair la feina de l’organització en aquestes 12 edicions i va recalcar l’aposta per la paritat. «Crec que s’ha aconseguit i fins i tot s’ha consolidat», ha defensat.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat