Activitats

Voluntariat i activisme, temes centrals del Dia Internacional de la Pau a Sant Boi

La programació commemorativa inclou l’obra de teatre ‘Alhayat o la suma dels dies’, que inicia una nova Temporada d’Arts Escèniques al municipi

Voluntariat i activisme, temes centrals del Dia Internacional de la Pau a Sant Boi

Ayuntamiento de Sant Boi de Llobregat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb motiu del Dia Internacional de la Pau, Sant Boi (Baix Llobregat) s’uneix a la commemoració amb una programació d’activitats centrades en la tasca que realitzen les persones voluntàries i activistes que treballen a favor de la pau. El lema d’aquest any és ‘Posant-hi el cos. Activisme i voluntariat per a la Pau’, un missatge directe per donar protagonisme a les vivències directes d’aquestes persones.

Malgrat que el Dia Internacional de la Pau sigui el 21 de setembre, la programació es repartirà al llarg de la setmana, serà de caràcter presencial i agrupa una taula rodona, un documental sobre la situació a Nicaragua i una obra de teatre basada en vivències reals en un camp de refugiats. El disseny del cartell és una creació de l’artista local Kota (Pol Lupiáñez).

Programació

El dia 22 a les 19 h a Can Massallera tindrà lloc una taula rodona amb la participació de representants de diverses entitats que treballen en l’àmbit de la pau: Sonia Pacheco de Brigades Internacionals de Pau (PBI), Julia Massegué del Servei Civil Internacional i Xavi Cutillas de l’Associació Catalana per la Pau. La sessió estarà moderada pel president de l’Observatori DESC (entitats amb experiències en activisme i defensa dels drets humans) i es podrà seguir en directe a través del canal Youtube de l’Ajuntament.

El dia 25 a les 18 h als Cines Can Castellet tindrà lloc la projecció del documental ‘Nicaragua. Patria libre para vivir’, dirigit per Daniel Rodríguez Moya. Es tracta d’una iniciativa de les entitats Associació d’Amistat San Miguelito-Sant Boi i Desos. Opció Solidària.

Les activitats acabaran el dia 26 a les 19 h a Can Massallera, amb la representació de l’obra ‘Alhayat o la suma dels dies. L’espai entre l’existència i l’oblit’, a càrrec de la companya La Viciosa. L’obra, basada en fets reals, gira entorn de l’experiència del voluntariat en els camps de refugiats de Grècia i obrirà la nova Temporada d’Arts Escèniques d’aquesta tardor a Sant Boi.

Notícies relacionades

Les activitats són gratuïtes tot i que s’ha de realitzar una inscripció prèvia.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO