Exposició

Sant Boi acull una mostra sobre les ‘maras’ d’El Salvador, Hondures i Guatemala

L’exposició, impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, es podrà veure a Can Masallera fins al 31 de juliol al vestíbul de Can Massallera

Sant Boi acull una mostra sobre les ‘maras’ d’El Salvador, Hondures i Guatemala

Ayuntamiento de Sant Boi de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant el mes de juliol, en el marc de la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades i sota el lema #PontsperAcollida, el vestíbul de Can Massallera de Sant Boi (Baix Llobregat) acull l’exposició “Més enllà dels tatuatges. Les ‘maras’ a El Salvador, Hondures i Guatemala” impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

L’exposició dissenyada i maquetada per Andrés Pino Bueno (Conjunto Vacío) presenta els tatuatges com a fil conductor de la mostra, una metàfora de l’estigmatització i els prejudicis que marquen la joventut centreamericana. D’aquesta manera, ens convida a conèixer i sensibilitzar-nos sobre la violència provocada pels grups coneguts com a ‘maras’ als tres països del triangle nord de Centreamèrica.

L’exposició es configura en tres blocs temàtics: Violències, Joventut i Desplaçaments forçosos. A més, hi ha una compilació de testimonis que provenen d’El Salvador, Guatemala i Hondures, quatre persones a la recerca d’asil a Catalunya, entre els molts milers que han hagut de sortir d’aquests tres països.

Notícies relacionades

L’exposició es pot visitar de manera gratuïta al vestíbul de Can Massallera (c/ Mallorca núm. 30), en l’horari habitual de l’equipament sociocultural, és a dir, de dilluns a divendres de 9.00 h a 22.00 h; i dissabtes i diumenges de 10.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 21.00 h.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO