Transició energètica

L’Ajuntament de Sant Boi s’incorporarà a l’accionariat de TERSA-Barcelona Energia

El municipi aposta per les energies renovables i per accelerar la transició energètica

L’Ajuntament de Sant Boi s’incorporarà a l’accionariat de TERSA-Barcelona Energia

Ayuntamiento de Sant Boi de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta setmana coneixíem que Barcelona Energia incorporarà nou municipis durant aquest any, entre els qualsSant Boi (Baix Llobregat). L’Ajuntament de la ciutat del Baix Llobregat també ha fet pública la seva voluntat d’incorporar-se en els pròxims mesos en l’accionariat de TERSA, l’empresa pública que gestiona Barcelona Energia en l’àrea metropolitana. Aquesta decisió permetrà avançar encara més en l’aposta estratègica de la ciutat per accelerar la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

Mitjançant Barcelona Energia, TERSA comercialitza energia 100% renovable, certificada i de proximitat a la metròpolis de Barcelona. La futura incorporació de TERSA com a mitjà propi de l’Ajuntament de Sant Boi permetrà utilitzar aquesta energia als equipaments municipals, els semàfors i l’enllumenat públic de la ciutat. També oferirà serveis energètics com la implementació i el manteniment d’instal·lacions fotovoltaiques.

Així mateix, l’Ajuntament podrà promoure entre la ciutadania la contractació dels serveis de Barcelona Energia, que juntament amb el subministrament ofereix assessorament personalitzat i serveis d’estalvi i optimització del consum a les llars, facilitant un ús responsable i eficient de l’electricitat.

Implicació dels ajuntaments

Està previst que l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona modifiquin els estatuts de TERSA per fer possible l’entrada de més ajuntaments en l’accionariat.

Notícies relacionades

Amb la seva decisió, Sant Boi reforça l’aposta per accelerar la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic en el municipi, que ja s’està portant mitjançant projectes com la creació de comunitats energètiques, la integració de la mobilitat elèctrica o la lluita contra la pobresa energètica.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Energia