Medi Ambient

Barcelona Energia incorporarà 9 municipis aquest any per combatre el canvi climàtic

  • L’Hospitalet, Sant Feliu, el Prat, Viladecans i Sant Boi, entre els ajuntaments que se sumen a l’operador metropolità

  • L’empresa cobreix el 68% dels habitants de la Gran Barcelona

Barcelona Energia incorporarà 9 municipis aquest any per combatre el canvi climàtic
1
Es llegeix en minuts

L’operador elèctric metropolità Barcelona Energia incorporarà nou municipis durant aquest any per accelerar la transició energètica i «lluitar contra el canvi climàtic» a través de l’optimització del consum d’energia i de l’impuls de l’autoconsum. Ho ha explicat en roda de premsa aquest dissabte el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona i vicepresident d’Ecologia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Eloi Badia, que ha destacat el compromís d’aquests municipis per entendre l’energia com «un dret bàsic, un servei públic i un bé comú».

Les noves incorporacions són els municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Castellbisbal, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i Viladecans. La iniciativa pretén reduir i optimitzar el consum energètic a través de tasques d’assessorament personalitzat, a més d’impulsar el consum d’energia 100% renovable provinent de fonts certificades, com la solar fotovoltaica, informa l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

Mesures d’estalvi

Un altre dels avantatges per als municipis és l’estalvi econòmic, ja que la mitjana d’estalvi en el rebut se situa en un 2%; si els 36 municipis metropolitans s’afegeixen a la iniciativa, cada any es podria estalviar un total de 660.000 euros, així com l’emissió de 33.402 tones de CO2 a l’atmosfera.

Notícies relacionades

A més, l’empresa pública que actua com a operador, Tersa, oferirà formació en matèria d’energies renovables als tècnics municipals per augmentar el coneixement sobre el sector energètic entre els consistoris i proposa diferents models de finançament a partir del pressupost municipal o amb una fórmula participativa. El fet que un municipi formi part de l’operador públic facilitarà que usuaris privats –ciutadania i empreses– també puguin fer el canvi i contractar els serveis de Barcelona Energia.

68% de l’AMB, amb energia renovable

Amb la incorporació d’aquests nou consistoris, el 68% de la ciutadania de l’àrea metropolitana tindrà el seu municipi alineat amb l’operador, que garanteix energia renovable i de proximitat per a tots els seus equipaments públics. Durant el 2022, es preveu que més consistoris metropolitans s’hi sumin i passin a ser accionistes de Tersa adquirint les accions corresponents i firmant el pacte d’accionistes.