TORNADA A L'ESCOLA

Sant Boi torna a les classes després d'«una jornada pedagògica» que va donar la benvinguda als equips docents

Més de 150 docents i membres d'equips directius dels centres van participar en la segona Jornada Pedagògica CoMfluïm

inici-de-curs

inici-de-curs / cristina.diestro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’acte oficial d’inici del curs a Sant Boi es va celebrar el 5 de setembre passat a Can Masallera. Més de 150 docents i membres d’equips directius dels centres de Sant Boi i Santa Coloma de Cervelló van participar en la segona Jornada Pedagògica CoMfluïm (‘La recerca dels tresors que ens envolten’), organitzada per l’ajuntament santboianès i el Centre de Recursos pedagògics del Departament d’Educació de la Generalitat.

Durant la jornada, es van dur a terme jocs i dinàmiques interactives per a grups. Un exemple va ser la professora de filosofia Gloria Arbonès, directora del Grup d’Innovació i Investigació per a l’Ensenyament de la Filosofia (IREF), que va fer una xerrada amb el títol‘Bones preguntes per generar pensament, coneixement i compromís amb l’aprenentatge’.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va obrir l’activitat destacant el paper «cohesionador i generador de xarxa» d’aquest tipus de trobades i apel·lant a la utilitat de la jornada en la futura tasca quotidiana a les aules. Per la seva banda, l’inspector del Departament d’Educació en Sant Boi, Alfonso Roche, també va participar en la benvinguda institucional destacant el paper actiu i valuós dels equips docents de la ciutat.

La 4a tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, va tancar la jornada agraint la gran participació dels docents i desitjant un bon curs 2019-20.

Vacants a les aules per a possibles incorporacions

750 nens i nenes de Sant Boi han viscut aquest dijous 12 de setembre el seu primer dia d’escola a P3. El curs escolar 2019-20 s’ha posat en marxa en les etapes d’educació infantil (segon cicle), primària, ESO, batxillerat i cicles formatius. En total, 11.585 nens i nenes cursaran aquest any classes en educació infantil, primària i secundària.

Notícies relacionades

Des del consistori assenyalen que «el procés de matriculació s’ha dut a terme amb total normalitat al municipi». El 97% de les famílies han obtingut plaça en la primera o segona opció sol·licitada i les classes s’han iniciat amb vacants a totes les zones per «absorbir possibles incorporacions al llarg del curs».

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Nou curs