Investigació

Detinguts dos lladres especialitzats en robatoris amb força en botigues amb el mètode del butron

A començaments de febrer havien violentat sis locals de grans centres comercials de Sant Boi de Llobregat i Sant Quirze del Vallès

mossos

mossos

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 9 de febrer dos lladres especialitzats en els robatoris amb força en botigues ubicades en grans centres comercials de Sant Boi de Llobregat i Sant Quirze del Vallès, segons s'ha informat aquest cos de seguretat. Els lladres utilitzaven el mètode del butron per cometre els robatoris.

Els detinguts, de 28 i 40 anys i de nacionalitat romanesa, en pocs dies del mes febrer haurien aconseguit violentar sis establiments i s'haurien emportat 8.000 euros en efectiu i 84 telèfons mòbils. Els lladres rebentaven els sostres dels centres comercials per accedir a través dels conductes de l'aire fins a arribar a les botigues per un sostre fals i així evitar l'activació de les alarmes.

La investigació es remunta al passat 5 de febrer, quan els investigadors van tenir constància que s'havien produït tres robatoris amb força en botigues d'un centre comercial de Sant Boi de Llobregat. En aquests tres robatoris, els lladres es van emportar 1.278 euros de caixes registradores i 3.349 d'una de les caixes fortes.

La investigació

Les primeres indagacions van conduir els policies cap a dos sospitosos i un vehicle de lloguer amb què es desplaçaven. Posteriorment, van constatar que els lladres s'allotjaven temporalment en uns apartaments de Gavà i el dia 6 de febrer van establir la vigilància dels dos investigats.

El dia 6 de febrer a la nit els investigadors van observar com els dos lladres sortien de l'apartament amb el turisme que havien llogat i es dirigien cap als voltants d'un centre comercial de la localitat de Sant Quirze del Vallès. Unes hores més tard van veure com, ja de matinada, tornaven de nou a l'apartament. El dia 7 de febrer van seguir la mateixa rutina que el dia anterior.

El dia 8 de febrer els investigadors van tenir coneixement de la consumació de tres robatoris amb força en botigues de telefonia al centre comercial de Sant Quirze del Vallès. En aquesta ocasió, els lladres van accedir-hi traient les plaques d'un sostre fals que permetia anar fins als magatzems de les botigues i així evitar de nou que les alarmes s'activessin. Es van emportar 3.300 euros i 84 telèfons mòbils.

La detenció

El fet que haguessin actuat novament va provocar que els investigadors establissin un dispositiu policial per a la seva detenció el mateix dia 8 de febrer. Els agents van arrestar un dels dos homes quan conduïa el vehicle de lloguer cap al migdia i l'altre una hora després a l'apartament de Gavà.

Els agents van localitzar al vehicle dos intercomunicadors, una llanterna i tres telèfons mòbils robats d'una de les botigues. En el registre que es va fer a l'apartament, els investigadors van localitzar 79 telèfons mòbils i 7.470 euros. A més, un dels dos detinguts portava 480 euros que, sumats, arribaven als 7.950 euros, gairebé la quantitat exacta producte dels robatoris.

A més, en el registre domiciliari també van trobar dos rellotges i dos auriculars, robats en un dels robatoris d'una de les botigues de telefonia, a banda d'un plànol manuscrit corresponent a la ubicació dels establiments violentats al centre comercial de Sant Quirze del Vallès.

Notícies relacionades

Els dos lladres van acreditar la seva identitat amb cartes d'identitat romaneses falsificades, per la qual cosa també se'ls atribueix un delicte de falsedat documental. Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 10 de febrer i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Més notícies de Sant Boi