Sanitat pública

L’ICO i l’Hospital de Bellvitge creen un grup d’estudi i tractament de la mastocitosi

És una malaltia minoritària que provoca diversos símptomes, com reaccions anafilàctiques d’«enorme gravetat»

  • Les infeccions bacterianes tripliquen el risc de mort en pacients amb grip

  • Els metges alerten d’un rècord de morts per calor aquest any a Catalunya

L’ICO i l’Hospital de Bellvitge creen un grup d’estudi i tractament de la mastocitosi

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Professionals de l’Hospital de Bellvitgei de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) han creat un grup d’estudi i tractament de la mastocitosi, una malaltia minoritària sistèmica que pot provocar un gran nombre de símptomes diferents com reaccions anafilàctiques d’«enorme gravetat», entre d’altres, informen en un comunicat aquest dijous.

Es tracta d’«un dels primers grups multidisciplinaris d’Espanya especialitzats en aquesta malaltia», que estarà integrat per professionals especialitzats en al·lergologia, hematologia, dermatologia, anatomia patològica, aparell digestiu, reumatologia i psicologia clínica.

Les mastocitosis són un grup heterogeni de malalties que es caracteritzen per la presència de mastòcits, un tipus de glòbul blanc, anormals en diversos òrgans i teixits com la pell, la medul·la òssia, el tub digestiu i els ossos, entre d’altres.

Notícies relacionades

La diversitat de símptomes «dificulta la identificació i el diagnòstic de la malaltia»: el retard diagnòstic és d’uns sis anys i els pacients consulten una mitjana de tres professionals diferents abans de ser diagnosticats.

Així, per al diagnòstic i el control de la mastocitosi sistèmica es necessiten professionals experts en les diferents categories de presentació de la malaltia que facin una «gestió personalitzada de cada pacient».