Bacteris
L’estreptococ es propaga per les mateixes vies que la covid
Sanitat investiga l’evolució d’aquesta malaltia invasiva després de rebre l’alerta del Regne Unit
Dos menors morts i 14 casos en tractament per estreptococ A a Madrid

Les infeccions per estreptococ A s’obren pas entre la població i preocupen el Ministeri de Sanitat, que ja ha anunciat que investiga aquest bacteri amb les comunitats autònomes després d’haver rebut l’alerta del Regne Unit. Una de les principals característiques d’aquest microorganisme es troba en les seves vies de propagació, «idèntiques» a les que utilitza el coronavirus.
El mal de coll, la febre i la inflamació de les amígdales són alguns dels principals símptomes d’aquesta malaltia invasiva que ha causat la mort de dos pacients menors d’edat a Madrid des de l’octubre.
Transmissió del bacteri
La malaltia provocada pel bacteri estreptococ es transmet per gotetes respiratòries, pel contacte amb la mucosa oral o nasal amb secrecions respiratòries infeccioses i pels exsudats de lesions cutànies. Així doncs, aquest patogen presenta els mateixos mètodes de propagació que la covid.
Per aquesta raó, els metges recomanen acudir a urgències en cas que empitjorin els símptomes de febre alta o dificultats respiratòries. Així mateix, cal destacar que la infecció de l’estreptococ es pot transmetre fins a 24 hores després d’haver completat el tractament antibiòtic, per això és aconsellable mantenir mesures higièniques com rentar-se de mans i fins i tot l’ús de mascareta en cas de presentar símptomes.
Alerta al Regne Unit
Notícies relacionadesAl Regne Unit, l’estreptococ A ha provocat la mort de 15 menors des de setembre; 60 si es comptabilitzen els morts de tots els grups. Aquesta situació ha fet que les autoritats angleses emetessin una alerta sanitària el 2 de desembre.
Cal destacar que fins al moment no s’han detectat noves variants d’aquestes d’infeccions, que solen tenir un impacte lleu que remet amb medicaments antibiòtics com la penicil·lina.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables