Pacient «molt seleccionada»

L’abans i el després d’una dona amb la malaltia de Huntington operada a Sant Pau | Vídeo

  • Multimèdia | Domant la síndrome de Huntington

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a Barcelona, ha fet una cirurgia d’estimulació cerebral profunda en una pacient que té la malaltia de Huntington, una malaltia neurodegenerativa sense cura que inclou moviments involuntaris de tot el cos, trastorns cognitius i alteracions psiquiàtriques. La intervenció, pionera, és la primera que porta a terme Sant Pau. Arreu del món, amb prou feines se n’han realitfetzat un centenar.

Notícies relacionades

El vídeo que acompanya aquesta notícia mostra l’abans i el després de l’operació, que va servir a la pacient per pal·liar els agressius moviments involuntaris que li provocava la malaltia de Huntington. EL PERIÓDICO va entrar al quiròfan durant la cirurgia i va conversar setmanes després amb els especialistes de l’Hospital de Sant Pau per fer seguiment del cas. En un reportatge multimèdia, el diari narra els racons de la intervenció i explica quina ha sigut l’evolució de la pacient [prem aquí per llegir el reportatge multimèdia]

La cirurgia a què va ser sotmesa la pacient de Huntington consisteix a col·locar uns elèctrodes d’estimulació cerebral profunda en unes regions molt específiques del cervell. La finalitat és regular o neuromodular l’activitat neuronal alterada que dona lloc als símptomes motors. «No és una teràpia recomanada, sinó que funciona només en pocs casos. Aquesta és una pacient molt seleccionada», assenyalen els neurocirurgians.