Augment de casos
¿És totalment efectiva la vacuna de la verola contra la verola de la mona?
¿Què és la verola del mico? Símptomes i com es contagia
L’Agència Europea del Medicament (EMA) està analitzant possibles tractaments i vacunes disponibles contra la verola de la mona, després de la detecció de desenes de casos a Europa en els últims dies.
La vacuna autoritzada a Europa per protegir contra la verola en adults és Imvanex, per què hi ha dades en la prevenció de la verola de la mona en animals. «S’han recopilat dades en el passat que mostren que les vacunes contra la verola poden prevenir la verola de la mona en humans», afegeix la font.
Aquesta injecció s’administra en dues dosis, amb almenys 28 dies de diferència.
Per la seva part, la catedràtica d’Epidemiologia de la Universitat Europea de València, Patricia Guillem, ha explicat a Europa Press que les persones que van ser vacunades de la verola podrien tenir cert grau de protecció, tot i que ha ressaltat que la immunitat «no dura exactament igual en totes les persones».
Aquesta vacuna abans estava permesa i també es planificava habitualment, però ha detallat que, a l’haver sigut una vacuna que només es va administrar una vegada a la vida, podria haver-se reduït la càrrega protectora, tot i que altres persones podrien mantenir la immunitat al llarg de la seva vida.
Així mateix, la catedràtica ha descartat que el brot epidèmic de la verola de la mona arribi a una transmissió comunitària, ja que per contagiar aquesta malaltia seria necessari un contacte estret que s’hauria que vehicular per líquids «des de la sang a fluids sexuals».
Vacuna nord-americana
Notícies relacionadesUna altra vacuna, l’ACAM2000, té llicència als Estats Units contra la verola de la mona i no està actualment autoritzada a la UE. Per ara, l’EMA no confirma si té intenció de revisar dades relatives a aquesta injecció, que s’administra com un preparat que s’inocula punxant la superfície de la pell.
La seva administració causa una lesió al lloc de la injecció i el virus inoculat pot propagar-se tant a altres parts del cos com a altres persones, per això es requereix la presa de precaucions per evitar el contagi.
Sanitat pública Vacunes Farmàcies Medicaments Farmacèutiques Malalties Epidèmia Agència Europea del Medicament Ministeri de Sanitat
- LLIGA F (1-8) El Barça torna a lluir-se contra el Madrid CFF en un duel amb polèmica
- Crim atroç d’un jove de 15 anys a Marsella pel narcotràfic
- Morad torna als blocs de la Florida al guanyar el cas del ‘desterrament’
- PREMIER LEAGUE El City guanya i l’afició demana a Guardiola en català que segueixi
- Europa es prepara per a la primera missió de defensa interplanetària
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- La Damm rejoveneix als 70 amb la nova ciutat esportiva
- Hansi Flick: "Lewandowski és el millor del món a l’àrea"
- Mitja hora demolidora del Barça
- Quatre morts d’una mateixa família en un incendi