400 en dues setmanes

L’Hospital Trueta administra la vacuna anticovid d’Hipra als primers voluntaris

El compost ofereix una resposta potent davant les variants, inclosa l’òmicron

A1-114333674.jpg

A1-114333674.jpg / EPC_EXTERNAS

1
Es llegeix en minuts

L’Hospital Trueta de Girona ha iniciat aquest dilluns l’administració de la vacuna contra la covid que desenvolupen els laboratoris Hipra als primers voluntaris que participaran en aquest centre en la fase III de l’assaig, autoritzada la setmana passada per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

Aquest últim pas abans del vistiplau definitiu que permet la comercialització, segons informen els responsables del Trueta, comença després d’obtenir «una bona tolerabilitat, un bon perfil de seguretat i una resposta potent davant les variants, inclosa l’òmicron».

Aquest centre sanitari vacunarà 400 voluntaris en dues setmanes, als quals se’ls realitzarà un seguiment durant un any per avaluar la resposta immunològica.

Unes 3.000 persones participaran en aquesta fase III a 17 hospitals espanyols, dos portuguesos i un d’italià, tots més grans de 16 anys.

Requisits

L’objectiu és continuar amb l’avaluació de la vacuna d’Hipra com a reforç en un grup ampli que anteriorment ha rebut les dosis d’AstraZeneca, Moderna, Pfizer o Janssen.

L’estudi busca confirmar que aquest recordatori amplia la protecció davant noves variants i que prolonga l’efecte preventiu de la vacunació.

Per tant, tots els participants han d’haver rebut fa almenys tres mesos alguna d’aquestes vacunes o combinats i s’accepta aquells que hagin passat la covid fa un mes com a mínim sense haver ingressat en un centre hospitalari.

La d’Hipra és una vacuna de proteïna recombinant multivariant adjuvant i es conserva a temperatura de nevera d’entre dos i vuit graus centígrads.

Notícies relacionades

La tecnologia utilitzada la fa versàtil per adaptar-se a les noves variants i els seus responsables ja han apuntat que, en els assajos realitzats fins ara, ofereix una millor resposta que la de Pfizer davant l’òmicron.

La previsió amb què es treballa des d’Hipra és que la vacuna es pugui comercialitzar el maig que ve si es compleixen les expectatives.