Fàrmac català

Aquests són els requisits per ser voluntari en la tercera fase d’assajos de la vacuna anticovid d’Hipra

La farmacèutica espera iniciar la comercialització en el segon trimestre de l’any

Laboratorios de la empresa Hipra.

Laboratorios de la empresa Hipra. / Hipra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vacuna contra la covid de la farmacèutica Hipra espera rebre la setmana vinent l’autorització de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) per passar a la fase III del seu assaig clínic, previ a la seva comercialització, prevista per al segon trimestre de l’any.

En aquesta III fase participaran 3.000 voluntaris d’una vintena d’hospitals, 17 d’Espanya, 2 de Portugal i 1 d’Itàlia. La farmacèutica d’Amer (Girona) espera tenir preparada la vacuna abans de l’estiu, de manera que es pugui comercialitzar després de rebre el vistiplau de l’Agència Europea del Medicament (AEM).

Hipra tindrà aquest 2022 una capacitat productiva de 600 milions de dosis de la vacuna, que servirà com a reforç a qualsevol de les altres quatre que són al mercat.

«La vacuna ha començat les últimes fases de validació i, si tot va com ha d’anar, estarà a punt de ser subministrada a la població en el segon semestre, si se segueixen tots els calendaris previstos d’acord amb els organismes reguladors», va recordar dilluns el president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una visita a les instal·lacions que produeixen la vacuna.

Condicions

Per participar en aquesta fase de l’assaig, aquests són els requisits:

  • És necessari tenir més de 18 anys

  • No patir cap malaltia greu

  • Haver rebut la pauta completa de qualsevol vacuna contra la covid (Pfizer, AstraZeneca, Moderna o Janssen)

  • Que l’última dosi de vacunació s’hagi rebut fa més de 90 dies (abans del 30 d’octubre del 2021)

  • Si s’ha passat la covid és necessari que sigui de manera lleu o asimptomàtica i amb data anterior a 31 desembre del 2021

Notícies relacionades

Els que compleixin aquests requisits poden apuntar-se a la borsa de voluntaris al correu investigacionmicrobiologia@iisgm.com.

La vacuna d’Hipra serà de dues dosis. És una vacuna de proteïna recombinant. Es conserva entre dos i vuit graus. La proteïna simula una part del virus i, quan entra en l’organisme, genera la resposta immune que queda com a record per protegir el pacient de la infecció o de malaltia greu.