Segons Carmen Cabezas

Catalunya estudia l’ús del certificat Covid en l’hostaleria

  • L’aval del Tribunal Suprem a Galícia «obre una porta» que Salut «explorarà atentament»

DOS TURISTAS EN LA TERRAZA DE UN BAR DE LA PL REAL

DOS TURISTAS EN LA TERRAZA DE UN BAR DE LA PL REAL / Laura Guerrero (EPC)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha indicat aquest dijous que la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre el certificat Covid en la restauració de Galícia obliga a explorar la possible implementació d’aquest mecanisme en l’accés a locals d’oci.

El Tribunal Suprem ha autoritzat l’obligació d’exhibir el passaport Covid en establiments d’oci i restauració de Galícia, una mesura acordada per la Xunta l’agost passat per a zones d’alta incidència, però que no va ser avalada pel Tribunal Superior de Justícia de la comunitat.

Notícies relacionades

Catalunya no s’havia plantejat l’ús d’aquest certificat per entrar a locals (els d’oci nocturn segueixen tancats) després d’observar els problemes que havien tingut comunitats com Galícia, que sí que van voler implementar-lo i es van trobar amb el rebuig del tribunal superior de la comunitat.

Però la sentència del Suprem crea doctrina i canvia el panorama i, segons ha destacat aquest dimecres Cabezas, «obre la porta a explorar-ho atentament», ja que «tenim l’obligació d’estudiar totes les opcions, i aquesta també». En una roda de premsa telemàtica, la secretària de Salut Pública de la Generalitat ha recordat en tot cas que, en aquests moments, encara no hi ha «cap concreció» sobre aquest tema a Catalunya i que tampoc s’ha abordat amb la resta comunitats després de la resolució del Suprem.