DESPRÉS DEL VISTIPLAU DE L’EMA

Espanya tornarà a vacunar amb AstraZeneca a partir de dimecres que ve

  • El ministeri vol decidir abans amb quins grups es reinicia la campanya i quins queden fora

Espanya tornarà a vacunar amb AstraZeneca a partir de dimecres que ve
1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

L’aturada d’AstraZeneca haurà durat una setmana. Espanya reprendrà la vacunació amb el fàrmac anglosuec dimecres que ve, una vegada que aquesta ha rebut l’aval de l’Agència Europea del Medicament (EMA) després dels dubtes sorgits per la detecció de trombosi com a possible efecte secundari. El reinici de la campanya no serà immediat perquè abans la ponència de vacunació haurà de proposar quins grups d’edat o risc són els prioritaris a partir d’ara i quins han de ser exclosos. La decisió l’ha pres aquest dijous per unanimitat el Consell Interterritorial de Salut a proposta del Ministeri de Sanitat.

Notícies relacionades

El full de ruta marcat pel consell estableix aquest cap de setmana la ponència de vacunació per als citats grups després d’escoltar les societats científiques i elevarà la proposta a la Comissió de Salut Pública. Dilluns hauria de donar-hi el vistiplau un nou Consell Interterritorial extraordinari i, si tot va segons està previst, dimecres es tornaria a vacunar.

El comitè de farmacovigilància i avaluació de riscos de l’EMA ha decidit que la vacuna anglosueca és una opció segura i efectiva contra la Covid-19 i que els beneficis segueixen superant el risc d’efectes secundaris. La investigació no permet excloure la seva relació amb casos molt rars de coàguls de sang associats amb els nivells baixos de plaquetes a la sang, inclosos casos rars de trombosi venosa cerebral (CVST). «No s’ha provat un vincle causal amb la vacuna però mereix una anàlisi més detallada», ha dit l’agència.