Contra la Covid-19

Salut manté l’objectiu de vacunar 748.000 persones en tres mesos

  • Argimon confia «plenament» a recuperar el ritme de vacunació

  • La immunització de sanitaris comença aquest dilluns

  • Ja hi ha 500 infermeres a la campanya, la majoria doblant torns

Salut manté l’objectiu de vacunar 748.000 persones en tres mesos
1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Tot i així, aquest dilluns el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat que, a l’abril, hi hauria 748.000 catalans vacunats, tal com s’ha fixat Salut. Argimon ha afirmat que accepta les crítiques per «totes les disfuncions que hi pugui haver» a nivell logístic en la vacunació, entre aquestes les del cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, que ha dit que el departament «ha pecat de voler córrer massa». De moment, Catalunya, com altres territoris, només ha administrat un 13% de les vacunes de Pfizer-BioNTech que han arribat (unes 7.700 del total de 60.000).

«No hem aconseguit l’objectiu de 60.000 de vacunats a la setmana», ha admès Argimon, que no obstant ha aclarit que aquesta xifra és «la mitjana setmanal» i que encara hi ha marge per complir aquest número. «Això no és una carrera de cent metres, és una cursa de fons», ha afirmat el secretari de Salut Pública. Argimon «confia plenament a recuperar» el ritme de vacunació previst inicialment, amb un objectiu a l’horitzó: «748.000 persones vacunades en 12 setmanes».

Sanitaris

Aquest dilluns Catalunya ha començat a vacunar els professionals sanitaris contra la Covid-19. La immunització d’aquest col·lectiu anirà en paral·lel amb els residents i treballadors dels geriàtrics, la vacunació dels quals va començar el dia 27 de desembre, tot i que a un ritme molt més lent de l’esperat a causa de problemes logístics. L’administració de les vacunes entre els sanitaris ha arrencat als hospitals de Vall d’Hebron (Barcelona), Sant Pau (Barcelona), Can Ruti (Badalona), Doctor Trueta (Girona) i Joan XXIII (Tarragona).

A més, Salut ja disposa de 250 neveres per moure pel territori el fàrmac de Pfizer, una xifra que veu «suficient» per a la primera etapa, mentre la Generalitat espera que arribin «totes les necessàries» per a la totalitat de la campanya de vacunació.

Notícies relacionades

Segons figura al portal de Contractació Pública de la Generalitat i ha avançat ‘Crónica Global’, l’Administració catalana ha comprat a Urbex Expres 1.500 contenidors isotèrmics per a vacunes (per valor de 502.150 euros) que encara no han arribat.

Pel que fa al personal, la setmana passada vacunant 200 infermers i en aquests moments ja en són 500, la majoria doblant torn.